g
jelitový prejt
- pokud nechceme jaternicový prejt
250
g
jaternicový prejt
- pokud nechceme jelitový prejt
3
stroužek
česnek
nastrouhaný 2 -
majoránka
dle chuti
1
ks
vejce
2
lžíce
hladká mouka
cca
sůl
a pepř dle chuti
olej
na smažení
ubrousek
na odkládání smažených placiček
Postup přípravy receptu
1
Uvařené brambory rozšťoucháme nahrubo s drobně pokrájeným prejtem (světlým nebo tmavým), dochutíme solí, pepřem, česnekem, majoránkou. Přidáme vejce, promícháme a zahustíme moukou. Mokrou rukou tvarujeme placičky, které smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Před smažením můžeme ještě obalit ve strouhance.
2
Smažené placičky vyndaváme na ubrousek, který nám vpije zbytky oleje.
3
Podáváme s bramborovou přílohou a kyselým zelím nebo na krajíčkách čerstvého chleba s kyselou okurkou nebo sklenicí chlazeného piva.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
ŠvábováR.
|11. 1. 2014 08:08
Taková jídla můj muž zbožňuje. Je z vesnice a učí mně je podle toho co si pamatuje od babičky, která ho vychovávala. Je to jednoduché vynikající rychlé jídlo.
Pavlína
|5. 6. 2012 15:22
Placičky jsem si předpřipravila, dala chladit do lednice a večer je usmažím k večeři, jsem zvědavá jak budou příteli chutnat, díky za nápad,
Petáková
|20. 2. 2012 11:34
Bezva nápad, chutnalo nám. Placičky jsou tučnější ale s chlebem jsou super. Myslím, že je jedno jestli jsou brambory ve šlupce nebo bez ní, z receptu jsem vyrozuměla, že vaříme bez a pak rozšťoucháme, tak jsem je i dělala.