Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a rozšťoucháme.
2
Během vaření si na rozpuštěném másle osmažíme na kolečka pokrájené světlé (bílá a světlezelená) části cibulek dosklovata, ke kterým následně přidáme krátce osmažit nasekaný česnek a pokrájenou dobře vyuzenou slaninu.
3
Do rozšťouchaných brambor vmícháme cibulovou směs a necháme částečně zchladnout. Pak přidáme vejce, osolíme, opepříme, vmícháme cca hrst pokrájené zelené natě cibulek a mouky tolik, aby se nám v pomaštěných rukách dobře "plácaly" menší bramborové placičky, které budeme smažit v pánvi s rozpáleným tukem z obou stran dozlatova.
4
Smažené placičky odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk a poté podáváme jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem či kompotem, nebo jako přílohu, například k minutkám.