Z vlažného mléka, rozdrobeného droždí, trošky mouky a cukru uděláme kvásek a necháme vykynout.
2
Mouku s práškem do pečiva prosijeme, přidáme žloutky, olej, sůl, brambory, kvásek a podle potřeby mléko. Vymícháme těsto a necháme půl hodiny kynout.
3
Těsto silněji vyválíme, pokrájíme na čtverečky, které plníme makovou, ořechovou, tvarohovou nebo marmeládovou náplní, zkroutíme, konce zatlačíme a vytvoříme válečky, které necháme ještě půl hodiny kynout.
4
Smažíme v horkém oleji z jedné strany přikryté, z druhé strany odkryté (jako šišky).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
0linka
|27. 10. 2005 16:02
Presne ako šišky - smažíme ich z obidvoch strán (najprv prikryté, po otočení odkryté). Ponorené môžu byť, keď sa podarí, ale oni plávajú na vrchu ako šišky. Plnka je sladká, môžu sa aj pocukrovať. A najlepšie sú teplé.
Marcela Vrabcová
|27. 10. 2005 15:29
Jsem z toho trosku zmatena. Znamena to, ze nemaji byt cele ponorene a nemam je otacet? A ji se pak treba jen pocukrovane?