Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a vypracujeme hladké těsto. Vyválime na 3 mm plát a nakrájime na čtverce, které plníme.
2
Náplň: 200 g oloupanych brambor uvaříme v osolené vodě. Zelí dusíme na tuku s cibuli. Uvařené brambory protlačíme a smícháme se zelím. Okořeníme a plníme čtverce. Vaříme v osolené vodě.
3
Hotové pirohy polijeme s osmaženou cibuli, nebo se podávají také s rajskou omáčkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Filip
|7. 9. 2015 14:45
Bohužel mi z toho těsta vznikla strašná srágora - jako vždy z bramborového, prostě ho neumím. Jinak je to ale dobrá inspirace. Udělal jsem si noky se zelím a rajč.protlakem.