• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bramborové pirohy pečené
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové pirohy pečené

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové pirohy pečené
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g brambory
    • sůl
    • 2
      ks žloutek
    • 3
      lžíce mléko
    • 300
      g hrubá mouka 200-300
  • Nádivka:
    • 200
      g paštika
    • 30
      g tuk
    • 1
      lžička hladká mouka
    • 80
      g sádlo a 1 vejce na pekáč

Postup přípravy receptu

1
Studené vařené brambory nastrouháme do mísy, osolíme, přidáme žloutky, mléko a mouku a spojíme na husté těsto. Vyválíme jej na plát a vykrájíme z něj kolečka. Na nádivku rozpustíme tuk, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou trochu podlijeme a rozšleháme s paštikou. Necháme trochu vystydnout a tuto nádivku dáme na střed vykrojených koleček, která přehneme na 1/2 a okraje stiskneme. Skládáme do dobře vymazaného pekáče, mastíme vedle sebe a i na povrchu, po zapečení je ještě potřeme rozšlehaným vejcem
2
Upečeme je dozlatova a horké podáváme nejen k čaji, ale i jako přílohu k zelenině.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sladké pirohy

Sladké pirohy

Falešné liptovské pirohy

Falešné liptovské pirohy

houbové pirohy

houbové pirohy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gabi | 18. 5. 2007 12:14

    Dělala je už moje babička z východního slovenka, ale smažila je...dodnes nepřekonané

  • Šárka | 30. 1. 2007 17:18

    Tak jsem vyzkoušela pečené pirohy,vždy jsem je připravovala jen vařené, ale pečené nemají chybu.Udělal jsem klasické bramborové těsto,místo vajec, která používám jen v nutnosti jsem dala strouhaný sýr (cihlu) trošku prášku do pečiva.Nápň jsem uděla, co dům dal (najemno umletá uzenina, trochu rozmarínu, tvrdý sýr,sůl,pepř,kečup).Zbyla š´táva po pečení kuřete s grilovacím kořením tou jsem pirohy pomazala a na pečícím papíru upekla.Jednoducé,křupavé s kysaným zelí to nemá chybu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Svačina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Hrubá mouka Mléko Paštika Sádlo Sůl Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová pomazánka extra

Tvarohová pomazánka extra

Krůtí gulášek

Krůtí gulášek

Katův šleh (drůbeží)

Katův šleh (drůbeží)

Jemná pórková pomazánka

Jemná pórková pomazánka

Základní těsto na pizzu

Základní těsto na pizzu

Čerstvé těstoviny s chřestem

Čerstvé těstoviny s chřestem

Brambory zapečené (nejen) s mletým masem

Brambory zapečené (nejen) s mletým…

Plec pečená (nejen) se zelím

Plec pečená (nejen) se zelím

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

63
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
58
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
53
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
51
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
39
Virgin mojito
Virgin mojito

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Bramborové omelety s houbami
Bramborové omelety s houbami
Bramborové pagáče
Bramborové pagáče
Bramborové palačinky
Bramborové palačinky
Bramborové placičky s máslovými cibulkami
Bramborové placičky s máslovými…
Bramborové placičky s prejtem
Bramborové placičky s prejtem
Bramborové placičky se špenátem
Bramborové placičky se špenátem
  • Recepty.cz
  • Bramborové pirohy pečené
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact