• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bramborové pirohy pečené
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové pirohy pečené

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové pirohy pečené
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g brambory
    • sůl
    • 2
      ks žloutek
    • 3
      lžíce mléko
    • 300
      g hrubá mouka 200-300
  • Nádivka:
    • 200
      g paštika
    • 30
      g tuk
    • 1
      lžička hladká mouka
    • 80
      g sádlo a 1 vejce na pekáč

Postup přípravy receptu

1
Studené vařené brambory nastrouháme do mísy, osolíme, přidáme žloutky, mléko a mouku a spojíme na husté těsto. Vyválíme jej na plát a vykrájíme z něj kolečka. Na nádivku rozpustíme tuk, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou trochu podlijeme a rozšleháme s paštikou. Necháme trochu vystydnout a tuto nádivku dáme na střed vykrojených koleček, která přehneme na 1/2 a okraje stiskneme. Skládáme do dobře vymazaného pekáče, mastíme vedle sebe a i na povrchu, po zapečení je ještě potřeme rozšlehaným vejcem
2
Upečeme je dozlatova a horké podáváme nejen k čaji, ale i jako přílohu k zelenině.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sladké pirohy

Sladké pirohy

Falešné liptovské pirohy

Falešné liptovské pirohy

houbové pirohy

houbové pirohy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gabi | 18. 5. 2007 12:14

    Dělala je už moje babička z východního slovenka, ale smažila je...dodnes nepřekonané

  • Šárka | 30. 1. 2007 17:18

    Tak jsem vyzkoušela pečené pirohy,vždy jsem je připravovala jen vařené, ale pečené nemají chybu.Udělal jsem klasické bramborové těsto,místo vajec, která používám jen v nutnosti jsem dala strouhaný sýr (cihlu) trošku prášku do pečiva.Nápň jsem uděla, co dům dal (najemno umletá uzenina, trochu rozmarínu, tvrdý sýr,sůl,pepř,kečup).Zbyla š´táva po pečení kuřete s grilovacím kořením tou jsem pirohy pomazala a na pečícím papíru upekla.Jednoducé,křupavé s kysaným zelí to nemá chybu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Svačina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Hrubá mouka Mléko Paštika Sádlo Sůl Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso pěti vůní

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Kuřecí barbeque salát

Kuřecí barbeque salát

Teplý bramborový salát

Teplý bramborový salát

Mňamka z listového těsta

Mňamka z listového těsta

Perníčky V.

Perníčky V.

Perník z perníků-nepečené

Perník z perníků-nepečené

Řízky v zakysané smetaně

Řízky v zakysané smetaně

Červené špagety

Červené špagety

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

16
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
15
Drůbeží vývar s knedlíčky
Drůbeží vývar s knedlíčky
12
Trhané vepřové
Trhané vepřové
12
Ananasové řezy
Ananasové řezy
11
Makovec bez vajec II.
Makovec bez vajec II.

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Bramborové omelety s houbami
Bramborové omelety s houbami
Bramborové pagáče
Bramborové pagáče
Bramborové palačinky
Bramborové palačinky
Bramborové placičky s máslovými cibulkami
Bramborové placičky s máslovými…
Bramborové placičky s prejtem
Bramborové placičky s prejtem
Bramborové placičky se špenátem
Bramborové placičky se špenátem
  • Recepty.cz
  • Bramborové pirohy pečené
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact