Uvařené brambory oloupeme, prolisujeme, smícháme se žloutky, cukrem, osolíme a postupně smícháme s mlékem a moukou. Do připraveného těsta vmícháme sníh z bílků. Těsto lijeme na tukem vymaštěnou pánev a po obou stranách opečeme dozlatova tenké palačinky.
2
Hotové potřeme džemem nebo je posypeme skořicovým cukrem a stočíme. Podáváme horké.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
mkgkflgkf,mnxkk d
|13. 4. 2013 09:51
DOBRE RANO PANE CI PANI :-X http://www.recepty.cz/recept/bramborove-palacinky-707#
TIP
|7. 3. 2013 21:13
Hele zkuste zabrousit do receptů od babiček. :) Všechno potřebné se tam dovíte.
Verca
|9. 9. 2012 17:58
Dobrý večer tak sem skusila ten váš zázrak já bych to spíš nazvala něco jako trhance než bramborové palačinky.Nejen že ste tam nenapsala čím se nejlépe pasírují brambori tak díky tomu že stím pasírováním nemáme skušeností tak to byla katastrofa těsto se zjedné strany těsto pálilo a zdruhé strany to nešlo otočit a trhalo se. ale nakonec to bylo i kjídlu v trhající sem stavu.
Marie
|11. 2. 2011 14:33
Také se k Vám přidám nevišlo to cele se mi to spalilo hned jak sem do dala na panev! Ach jo tolik
surovin sem na to utratila Děkuji moc!! Nikdy už žadné recepty s počítae!!!
Filip
|1. 8. 2007 16:49
Taky se mi to nepovedlo, i kdyz jsem pak pridal vic toho mlika, tak to bylo lepsi, co se tyce rozpadavani, ale zadna chutovka ani velka davka dzemu tomu nepomohla. Muj nazor.
tajemná
|13. 12. 2006 10:46
No nějak se mi to nepovedlo. Rozpadalo se to. Pěkně jsem zuřila. Díky už nikdy více !
Vlasta
|20. 6. 2005 18:05
Dělala jsem v sobotu k obědu, protože mi od pátku zbyly brambory. Palačinky byly moc dobré se švestkovými povidly a zakysanou smetanou. První se mi trochu trhala, tak jsem přidala na dvojitou dávku (dělala jsem z litru mléka) 3 lžíce mouky a už to bylo fajn. Dobře jsem zpracovala loňské brambory.