• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bramborové pagáče
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové pagáče

autor: Klára K.
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové pagáče
Nahrát fotku
 

Suroviny

24 porce
  • Těsto
    • 3
      ks brambory středně velké, vychladlé, vařené
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 7
      dl mléko 6-7
    • 2
      dl rostlinný olej
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      kostka droždí 42 g
    • 1
      ks palmarín tuk na pečení, v ČR použijte Heru

Postup přípravy receptu

1
Těsto vypracovat, rozválet (není potřeba nechat kynout), tak asi na 1,5-2 cm. Nastrouhat na něj jednu třetinu Palmarínu a jednu bramboru. Poskládat a opakovat 3x, dokud palmarín a brambory nespotřebujeme. Každou vrstvu necháme cca 10 min. odpočívat. Doporučuji při každém strouhání, ještě před poskládáním trochu osolit. Nakonec těsto rozválet na cca 1,5 cm, povykrajovat pagáče o průměru asi 5 cm, potřeme rozkvedlaným a osoleným vajíčkem a klademe na pečící papír asi 1 cm od sebe. Pečeme při 200 °C do zlatova.
2
Z tohoto množství tři a půl plechu (plech po 24 ks/ pagáčů). Podáváme je ke kyselé fazolové, čočkové nebo bramborové polévce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové wrapy s uzeným

Bramborové wrapy s uzeným

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Bramborové šišky s mákem

Bramborové šišky s mákem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bernadeta1 | 17. 10. 2013 10:18

    Měla jsem je teď u příbuzných na Slovensku, nemohla jsem je přestat jíst. Navrch dávají kousíček vlašského ořechu, dodá to tomu ten správný šmak. Výborné!

  • Klára K. | 10. 12. 2012 19:43

    Kde zmizla fotka z tohoto receptu? V mojich receptoch ju mám a pôvodne tzam bola. prosím pridať O:-) O:-) O:-)

  • Jana | 8. 9. 2011 12:58

    Trochu nezrozumiteľné =-O

  • zuzka | 30. 10. 2010 17:41

    strasne my chutia uz som ich piekla.vynikajuce.

  • Marie Šindelová | 2. 10. 2009 07:57

    Dělám často a ani jsem netušila,že se tomu říká:pagáče.Většinou,když zbydou brambory třeba od oběda,takže nepotřebuji solit strouhané.Na potřené ještě sypu mák,sezam... .Chutnají nám velice,klidně jen s bílým kafíčkem.

  • Andra | 11. 2. 2008 13:00

    Palmarin je podobny tuk ako Hera.

  • Klára K. | 11. 2. 2008 12:33

    Janka, cesto rozválkať, nastrúhať tuk aj zemiak a cesto úposkľadať najprv hornú dole, na to dolnú, aby sa prekrývali, potom s prava do ľava ,a z ľava do prava, zas aby sa prekrývali. 10-15 min.nechať odpočívať a zopakovať 3x.

  • Jana P. | 11. 2. 2008 08:25

    Prosím,prosím, ják poskládat?

  • Klára Keselyova | 9. 2. 2008 17:06

    Markéta, Palmarín je podobný maslu. Môže sa na ňom piecť aj dusiť, ale nie vysmážať. Na to je ztužený tuk.Čo sa týka fotky, skúsim, keď budem robiť najbližšie. Je v tom ale háčik, totižtomusí pri tom byť aj moja vnučka. Ale pokúsim sa. Klára

  • Marketa | 9. 2. 2008 15:41

    A cemu je ten palmarin podobny? Maslu nebo ztuzenemu tuku...protoze ja ho tu nesezenu. A prosim vas, nemohla byste sem dat fotku? Nejak si neumim predstavit, jak to vypada.

  • Klára Keselyova | 9. 2. 2008 11:59

    Simona, Palmarín, je rastlinný tuk, vhodný na prípravu jemných múčnikov, rôznych druhov cesta, na varenie, dusenia a pečenie. Vyrába Palma Bratislava

  • Simona Bravená | 9. 2. 2008 10:05

    A co je to Palmarín?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Pokrmy Přílohy Z brambor Brambory Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Droždí Mléko Palmarín Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sendvič s tuňákem

Sendvič s tuňákem

Rajská omáčka II.

Rajská omáčka II.

Jablíčková rychlovka

Jablíčková rychlovka

Medové řezy ze 4 placek

Medové řezy ze 4 placek

Mňamka z listového těsta

Mňamka z listového těsta

Mexická zeleninová polévka

Mexická zeleninová polévka

Cuketa na orientální způsob

Cuketa na orientální způsob

Pečené brambory se zeleninou

Pečené brambory se zeleninou

Papriková smetanová omáčka

Papriková smetanová omáčka

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
16
Falešné liptovské pirohy
Falešné liptovské pirohy

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz A je to venku! Sexbomba Mottlová prozradila pohlaví očekávaného miminka

A je to venku! Sexbomba Mottlová prozradila pohlaví očekávaného miminka

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Další doporučené recepty:

Bramborové noky s kuřetem a zelím
Bramborové noky s kuřetem a zelím
Bramborové noky s listovým celerem
Bramborové noky s listovým celerem
Bramborové omelety s houbami
Bramborové omelety s houbami
Bramborové palačinky
Bramborové palačinky
Bramborové pirohy pečené
Bramborové pirohy pečené
Bramborové placičky s máslovými cibulkami
Bramborové placičky s máslovými…
  • Recepty.cz
  • Bramborové pagáče
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact