• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborové noky / špalíky s medvědím česnekem
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové noky / špalíky s medvědím česnekem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 11
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové noky / špalíky s medvědím česnekem
Bramborové noky / špalíky s medvědím česnekem
Bramborové noky / špalíky s medvědím česnekem
Bramborové noky / špalíky s medvědím česnekem
Bramborové noky / špalíky s medvědím česnekem
Bramborové noky / špalíky s medvědím česnekem
Bramborové noky / špalíky s medvědím česnekem
Bramborové noky / špalíky s medvědím česnekem
Bramborové noky / špalíky s medvědím česnekem
7fotografií
Nahrát fotku
 

Babiččiny halušky

Suroviny

4 porce
    • 600
      g brambory uvařené ve slupce, poté oloupané
    • 80
      g medvědí česnek
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička sůl plnější
    • 200
      g hrubá mouka cca

Postup přípravy receptu

1
Předem uvařené brambory ve slupce necháme zchladnout, oloupeme a nastrouháme najemno do mísy.

RADA: Jak oloupat brambory

2
Medvědí česnek pokrájíme a dáme do cedníku, kde ho spaříme vroucí vodou. Listy necháme zchladnout a vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu. Ještě jednou je pokrájíme na drobnější kousky.
3
Takto připravený medvědí česnek dáme do mísy k bramborám, osolíme, přidáme vejce a vše dobře promícháme. Poté přisypeme mouku a důkladně propracujeme.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

4
Z těsta vyválíme 4 - 6 stejně silných válečků, které pokrájíme nožem nebo kartou na stejně velké dílky (noky nebo špalíky). Ty ihned vložíme do vroucí, mírně osolené vody. Opatrně je uvolníme ode dna. Až vyplavou na hladinu, vaříme je zhruba 3 - 5 minut, podle velikosti noků / špalíků. Nejlepší je jeden vyndat na zkoušku.

RADA: Tvarování noků

5
Noky / špalíky scedíme a podáváme. Pokud nebudeme podávat okamžitě, pokapeme je troškou rozpuštěného sádla či másla, aby se neslepily.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bryndzové noky

Bryndzové noky

Noky se špenátem a ricottou

Noky se špenátem a ricottou

Houbovo-špenátové noky

Houbovo-špenátové noky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hrubá mouka Medvědí česnek Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šulánky s mákem

Šulánky s mákem

Halušky se zelím a vařeným masem

Halušky se zelím a vařeným masem

Francouzská bramboračka

Francouzská bramboračka

Rychlé chilli fazole

Rychlé chilli fazole

Hrníčkové knedlíky

Hrníčkové knedlíky

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Babiččina bramborovo-maková bábovka

Babiččina bramborovo-maková bábovka

Holandské řízky - smetanové

Holandské řízky - smetanové

Cupcakes

Cupcakes

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

162
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži
36
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
35
Mrkvové řezy s ořechy (nejen) z remosky
Mrkvové řezy s ořechy …
28
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
27
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Božská Lela Vémola ukázala tělo po třech císařích: Milujte se i s jizvami a striemi!

Božská Lela Vémola ukázala tělo po třech císařích: Milujte se i s jizvami a striemi!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Bramborové nočky s medvědím česnekem
Bramborové nočky s medvědím česnekem
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky - příloha ke gulášům
Bramborové noky - příloha ke gulášům
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím…
Bramborové noky s dušeným špenátem
Bramborové noky s dušeným špenátem
Bramborové noky s houbovou omáčkou
Bramborové noky s houbovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Bramborové noky / špalíky s medvědím česnekem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact