• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborové noky / špalíky s medvědím česnekem
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové noky / špalíky s medvědím česnekem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 11
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové noky / špalíky s medvědím česnekem
Bramborové noky / špalíky s medvědím česnekem
Bramborové noky / špalíky s medvědím česnekem
Bramborové noky / špalíky s medvědím česnekem
Bramborové noky / špalíky s medvědím česnekem
Bramborové noky / špalíky s medvědím česnekem
Bramborové noky / špalíky s medvědím česnekem
Bramborové noky / špalíky s medvědím česnekem
Bramborové noky / špalíky s medvědím česnekem
7fotografií
Nahrát fotku
 

Babiččiny halušky

Suroviny

4 porce
    • 600
      g brambory uvařené ve slupce, poté oloupané
    • 80
      g medvědí česnek
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička sůl plnější
    • 200
      g hrubá mouka cca

Postup přípravy receptu

1
Předem uvařené brambory ve slupce necháme zchladnout, oloupeme a nastrouháme najemno do mísy.

RADA: Jak oloupat brambory

2
Medvědí česnek pokrájíme a dáme do cedníku, kde ho spaříme vroucí vodou. Listy necháme zchladnout a vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu. Ještě jednou je pokrájíme na drobnější kousky.
3
Takto připravený medvědí česnek dáme do mísy k bramborám, osolíme, přidáme vejce a vše dobře promícháme. Poté přisypeme mouku a důkladně propracujeme.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

4
Z těsta vyválíme 4 - 6 stejně silných válečků, které pokrájíme nožem nebo kartou na stejně velké dílky (noky nebo špalíky). Ty ihned vložíme do vroucí, mírně osolené vody. Opatrně je uvolníme ode dna. Až vyplavou na hladinu, vaříme je zhruba 3 - 5 minut, podle velikosti noků / špalíků. Nejlepší je jeden vyndat na zkoušku.

RADA: Tvarování noků

5
Noky / špalíky scedíme a podáváme. Pokud nebudeme podávat okamžitě, pokapeme je troškou rozpuštěného sádla či másla, aby se neslepily.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bryndzové noky

Bryndzové noky

Noky se špenátem a ricottou

Noky se špenátem a ricottou

Houbovo-špenátové noky

Houbovo-špenátové noky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hrubá mouka Medvědí česnek Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Růžičková kapusta na kari

Růžičková kapusta na kari

Pudinkový koláč III.

Pudinkový koláč III.

Punčové řezy pí Marečkové

Punčové řezy pí Marečkové

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Perník z domácí pekárny II.

Perník z domácí pekárny II.

Špízy se sýrem a uzeninou

Špízy se sýrem a uzeninou

Pstruh na mandlích

Pstruh na mandlích

Uzený losos na grilu

Uzený losos na grilu

Kávovo-ořechová roláda

Kávovo-ořechová roláda

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

94
Cizrnovo - houbová polévka
Cizrnovo - houbová…
78
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
71
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
68
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
41
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz Trable kapely Elán: Zasekli se ve výtahu!

Trable kapely Elán: Zasekli se ve výtahu!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Bramborové nočky s medvědím česnekem
Bramborové nočky s medvědím česnekem
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky - příloha ke gulášům
Bramborové noky - příloha ke gulášům
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím…
Bramborové noky s dušeným špenátem
Bramborové noky s dušeným špenátem
Bramborové noky s houbovou omáčkou
Bramborové noky s houbovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Bramborové noky / špalíky s medvědím česnekem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact