Nejprve vymažeme zapékací misku. Nakrájíme knedlík na malé kostičky a vložíme do misky. Do pánve dáme olej a nakrájemé kuřecí maso, osmažíme, a okořeníme solí, pepřem a kořením na čínu.
2
Po dokončení přidáme do misky na knedlík. Vedle v hrnci připravíme špenát - na kostičky nakrájíme cibuli, dáme do hrnce, přidáme česnek, špenát, za malou chvíli trochu mléka, vegetu a nakonec zahustíme vajíčkem. Po uvaření dáme špenát do misky. Vše zalíjeme smetanou a dáme zapéct do troby tak na 40 minut.
Není to žádná dietka, ale dobrota, to musím uznat :-)
Lucie Pisarčíková
|9. 3. 2008 01:16
Jak má být špenát hustý? Jak omáčka? Trochu tekutý anebo aby v něm stála lžíce. Jde o to, že se na pokrm v zapékací míse ještě lije smetana.Nebude to potom řídké? Když se všechno zapeče dá se pokrm krájet? Děkuji za vysvětlení.
Terezka M
|4. 3. 2008 17:43
do špenátu přidám smetanu na vaření,je to úúžasnééé
Irena
|29. 8. 2007 15:07
Tento pokrm u nás zaznamenal velký úspěch. Jen používám domácí bramborové noky. Nejvíce mi chutná studený...doporučuji.
Bohunka
|25. 8. 2007 17:58
mňamka.....teď jsem to ochutnala...doporučuji
Zdenka Korábová
|3. 5. 2007 22:17
Dobré bude i se salámem, nebo zbytky uzeného - dobrý recept, vyzkouším