• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborové noky s listovým celerem
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové noky s listovým celerem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové noky s listovým celerem
Bramborové noky s listovým celerem
Bramborové noky s listovým celerem
Bramborové noky s listovým celerem
Bramborové noky s listovým celerem
Bramborové noky s listovým celerem
Bramborové noky s listovým celerem
Bramborové noky s listovým celerem
Bramborové noky s listovým celerem
Bramborové noky s listovým celerem
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 800
      g vařené brambory - ne nové, raději moučnatější
    • 1
      ks vejce
    • 1
      hrst celerová nať - z listového celeru, jemně pokrájená
    • 1
      lžička sůl
    • 160
      g hrubá mouka dle potřeby, cca

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory, uvařené ve slupce, nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme hrst jemně nasekaného listového celeru, vejce a sůl. Vše dobře promícháme, přisypeme hrubou mouku (množství dle moučnatosti brambor) a vytvoříme vláčné tvárné těsto.

RADA: Připravte si pikantní pečenou cizrnu, podle VIDEO návodu!

2
Těsto rozdělíme na 3 - 4 díly, ze kterých na pomoučněném stole vyválíme válečky (viz.obrázek), které následně pokrájíme na noky, špalíky nebo šišky, které naházíme do mírně osolené vroucí vody.
3
Po opatrném podebrání ode dna a promíchání je přivedeme k varu. Po vyplavání na hladinu, je stačí nechat cca minutu (dle velikosti noků) povařit. Poté scedíme a můžeme podávat. Nejlepší je, první nok udělat samostatně na zkoušku a pokud jsme spokojeni, nok se nerozvařil a je vláčný, pokračujeme s dalšími.
4
Podáváme k pečenému nebo dušenému masu, jako přílohu s dušeným zelím, řepou, dýní...

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové noky

Bramborové noky

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Bramborové šišky / noky se zelím

Bramborové šišky / noky se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Noky
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celerová nať Hrubá mouka Sůl Vařené brambory Vejce

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočkový prívarok

Čočkový prívarok

Žampionový salát pro mlsné

Žampionový salát pro mlsné

Vynikající tvarohové lívance

Vynikající tvarohové lívance

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Krůtí na smetaně

Krůtí na smetaně

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Rychlé červené karí s krevetami

Rychlé červené karí s krevetami

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Poslední sledované recepty

65
Chia dezert z červeného pomeranče
Chia dezert z červeného…
50
Little Gem s hořčicovým přelivem
Little Gem s hořčicovým…
36
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
35
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní
Bramborový salát s…
35
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co  se stala mužem!

Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co se stala mužem!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Bramborové noky s dušeným špenátem
Bramborové noky s dušeným špenátem
Bramborové noky s houbovou omáčkou
Bramborové noky s houbovou omáčkou
Bramborové noky s kuřetem a zelím
Bramborové noky s kuřetem a zelím
Bramborové omelety s houbami
Bramborové omelety s houbami
Bramborové pagáče
Bramborové pagáče
Bramborové palačinky
Bramborové palačinky
  • Recepty.cz
  • Bramborové noky s listovým celerem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact