Zelí si 5 minut povaříme v trošce vody, scedíme. Na oleji si dozlatova osmažíme cibuli, kterou vmícháme do zelí, ochutíme cukrem a solí dle chuti.
2
Uvařené brambory si oloupeme,jemně nastrouháme, smícháme s vejcem, solí a moukou (dle potřeby).
3
Z těsta si na podsypaném vále uděláme delší válečky silné asi 1 - 1,5 cm, které nožem pokrájíme na stejně velké dílky, které vhazujeme do vroucí vody, opatrně zamícháme. Po vyplavání vaříme cca 5 - 8 minut (dle velikosti), pak scedíme a smícháme se zelím a drobně pokrájeným kuřetem, které nám například zbylo od minulého oběda. Pro urychlení můžeme místo noků použít gnocchi-polotovar.
Dnes uvařeno, přidala jsem jen drcený kmín a nemá to chybu. Děkuji a doporučuji :-)
Majda
|10. 7. 2013 19:46
Kuře jsem nechala zvlášť a zamíchala jen zelí s noky dělané z dvojího množství, no výborné, výborné, výborné.
raketak
|20. 5. 2013 11:24
lidi zadny strachy, neni to moc makacka ale bomba to teda je, cauves
Klára Nová
|21. 11. 2011 07:54
Dělám tohle jídlo i z pečeného vepřového boku, noky jsou hotové rychle a ani s nimi není velká práce. Mě chutnají i samotné noky jen s podušeným zelím, ale maso je samozřejmě pro hlavu rodiny důležitá součást jídla, takže nesmí chybět. Je to výborné :-* .
Mili
|16. 6. 2011 13:16
Gnocchi polotovar jsou hnus bez chuti. Já dělám nočky z prášku na bramborové těsto, neb jsem taky líná. Jen jednou jsem je dělala poctivé a byly moc dobrí.
Míla
|7. 5. 2011 19:42
perfektní bašta, noky nedělám, z lenosti koupím bramborový knedlík