Brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme vejce, sůl, mouku a vymícháme nelepivé těsto, ze kterého uděláme válečky (v průměru asi 1,5 cm), které nožem krájíme na dílky (1,5 cm) a vhazujeme ihned (těsto řidne) do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou, odměříme jim čas tak 1 minutu ve vroucí vodě a ihned vyndáme děravou naběračkou nebo zcedíme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Romeo
|2. 2. 2016 16:35
Bylo to skvely 8-)
Pavka
|9. 9. 2013 18:55
Prvně jsem vařila noky a zjistila jsem, že jsou úžasně jednoduchý a přítelovi hodně chutnaly, takže ty budu vařit často. Houbová omáčka byla ještě jednodužší, ale tu sem nedělala prvně, tu máme rádi i s rýží nebo těstovinama.
honza a verca
|18. 4. 2013 17:12
vy asi nemate chutovy bunky vy hovafda spetka soli je prd to tak pul kila a vubec neda se to bez hrsti bazalky takze priste na to prdime a jdem pro bagetu cau :-D
Peťulinkaaa
|16. 10. 2012 11:29
A taky jsem jí dělala z lesních hub :-)
Peťulinkaaa
|16. 10. 2012 11:28
Teď jsem omáčku dodělala a je naprosto dokonalá,mňam :-P :-) :-)
Dana Pečinková
|26. 7. 2012 16:00
Omáčku jsem udělala z lesních hub a byla skvělá a taky hodně snadná a rychlá. Z těsta na noky se dají udělat i bramborové šulánky nebo knedlíky, záleží na tom co kdo preferuje a mi raději knedlíky, ty se musí vařit dýl, okolo dvaceti minut a byly taky výborné! O:-) :-[ :-))
mormon1991
|9. 2. 2012 18:57
zvladl jsem hrave omacku i pidiknedliky, omacku jsme snedli a knedliky mame jeste na zejtra. asi s vejcem a salatem 8-)