• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 36
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Bramborové noky:
    • 800
      g vařené brambory ve slupce, oloupané
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g hrubá mouka
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      lžička sůl
  • Zelí:
    • 1
      sklenice kysané zelí - velké
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • cukr krupice dle chuti
    • 1
      lžička sůl
  • Krkovička:
    • 800
      g plátky krkovičky bez kosti
    • sůl
    • kmín nebo pepř
    • 1
      ks cibule větší
    • 3
      stroužek česnek - rozetřený, není nutný

Postup přípravy receptu

1
*Krovičku postranách nakrojíme, aby se při pečení nezkroutila, naklepeme, osolíme, ochutíme kmínem nebo pepřem a dáme do pekáčku na drobně pokrájenou cibuli. Pokud máme rádi česnek, potřeme ještě plátky česnekem. Podlijeme trochou vody a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme nejprve cca 35 minut zakrytou, pak odkryjeme a dopečeme dozlatova. Během pečení podléváme dle potřeby a plátky alespoň jednou otočíme. Výpekem můžeme přelít bramborové noky.
2
*Zelí scedíme(neproplachujeme!), pokud je dlouhé tak pokrájíme a dáme na dozlatova osmaženou cibulku. Podlijeme troškou vody(0,5dl), osolíme a osladíme. Necháme pod poklicí dusit asi 10-15 minut. Ještě ochutnáme, případně přisladíme a podáváme. Pokud máme rádi zahuštěné zelí, můžeme hned na začátku dušení přidat nastrouhanou bramboru nebo zelí ke konci dušení zaprášíme lžičkou hladké mouky(někdo přidává i světlou jíšku).
3
*Oloupané brambory nastrouháme najemno, osolíme, přidáme vejce, zasypeme solamylem a moukou. Uhněteme středně tuhé těsto, které rozdělíme na díly, z těch vyválíme na pomoučněném stole válečky (zhruba tlusté jako palec) a ty rozkrájíme na stejně velké cca 1,5 - 2cm dílky. Ty ihned dáme do vroucí osolené vody, opatrně promícháme a od vyplavání jen krátce povaříme. Noky vyndáme cedníkem nebo je do cedníku slijeme. Podáváme ihned k dušenému zelí a krkovičce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové noky s dušeným špenátem

Bramborové noky s dušeným špenátem

Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky

Vepřová pečeně s dušeným zelím a…

Slaninové flíčky s dušeným červeným zelím

Slaninové flíčky s dušeným červeným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarmila Martínková | 8. 1. 2016 18:43

    Bramborové knedlíky se zelím a pečweným masem dělám téměř pravidelně kažeý měsíc. manžel ho zbožňuje a nrení to nic složitého. Knedlíky nebo nok, to je stejné a stejně dobré, pro mně nic složitého a přitom perfektní :-)

  • A.Lojzíčková | 9. 11. 2014 16:36

    Výborné od A až po Zet.Nedělní oběd podle jednoduchého postupu může uvařit i úplný kuchař-panic.Já jsem byla s receptem spokojená,všechno se mi povedlo a bylo to vynikající a moc děkuju.

  • Karel | 27. 1. 2014 11:11

    Jen drobná úprava: u nás ze zelí po uvaření vylisujeme všechnu šťávu. Suchým zelím prosypeme bramborové noky a přidáme několi lžic z výpeku. Naš děti tomuto jídlu říkají "bobky" a považují ho za sváteční.

  • David Čáp | 9. 2. 2013 21:04

    no těžký to nebylo ani pro mě a dokonce mě to bavilo a zabodoval jsem na celý čáře

  • KhMaky | 30. 9. 2012 18:54

    Výborné a celkem snadné

  • Esleranda
    Esleranda | 27. 7. 2012 20:40

    Já zkoušela jen ty noky, potřebovala jsem něco k omáčce a klasický br. knedlíky semnou moc nekamarádí ( vždy se mi rozvaří a uvnitř jsou syrové). Ale tohle bomba, šlo to krásně a noky byli výborný, na to že to moc nejim sem jich zpráskala celej talíř. :-D

  • Jana | 21. 4. 2012 20:14

    Je to tak, noky jsou pirma priloha, velice chutne a rychle uvarene. Dnes jsem naraazila na web s recepty na noky, inspirujte se na www.gnocchi-recepty.cz

  • Pája Venclová | 23. 2. 2012 20:44

    Postupovala jsem podle receptu a hrdě nosila na stůl. Vůbec to není těžké a jídlo na které chodíme v neděli k mamče už zvládnu sama.

  • Di | 9. 2. 2012 11:03

    Skvělá klasika! :-) U nás doma se od nepaměti házely uvařené knedlíky do toho dušeného zelí. Pak se to promíchalo a pokud možno nechalo odležet do druhého dne. Je to sice trochu obtížnější ohřát, ale chce to kastról s dobrým dnem a více vody v zelí. Nemá to chybu (alespoň podle mě) - doporučuji vyzkoušt.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Pokrmy Z brambor Vepřové Oběd Večeře Pečení Smažení Dušení Vaření Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr krupice Hrubá mouka Kmín Kysané zelí Olej Plátky krkovičky bez kosti Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný vepřový řízek

Plněný vepřový řízek

Česneková pomazánka - nejlepší

Česneková pomazánka - nejlepší

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněná cuketa II

Plněná cuketa II

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Hrnková kávová buchta

Hrnková kávová buchta

Růžičky z listového těsta

Růžičky z listového těsta

Jednoduché sýrové chuťovky (slané cukroví)

Jednoduché sýrové chuťovky (slané…

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Doporučujeme

20 minut
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

217
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
98
Brokolicové těstoviny
Brokolicové těstoviny
95
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
88
Kysaná zelenina
Kysaná zelenina
65
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
AHA.cz Rolins už má toho s Nedvědem po krk! Dara vydala zásadní prohlášení

Rolins už má toho s Nedvědem po krk! Dara vydala zásadní prohlášení

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Ženy.cz Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Blesk.cz Brzobohatý oznámil konec Richbitch, ale teď: Tiffany se vrátí?

Brzobohatý oznámil konec Richbitch, ale teď: Tiffany se vrátí?

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Další doporučené recepty:

Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky - příloha ke gulášům
Bramborové noky - příloha ke gulášům
Bramborové noky / špalíky s medvědím česnekem
Bramborové noky / špalíky s medvědím…
Bramborové noky s dušeným špenátem
Bramborové noky s dušeným špenátem
Bramborové noky s houbovou omáčkou
Bramborové noky s houbovou omáčkou
Bramborové noky s kuřetem a zelím
Bramborové noky s kuřetem a zelím
  • Recepty.cz
  • Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact