• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 36
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Bramborové noky:
    • 800
      g vařené brambory ve slupce, oloupané
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g hrubá mouka
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      lžička sůl
  • Zelí:
    • 1
      sklenice kysané zelí - velké
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • cukr krupice dle chuti
    • 1
      lžička sůl
  • Krkovička:
    • 800
      g plátky krkovičky bez kosti
    • sůl
    • kmín nebo pepř
    • 1
      ks cibule větší
    • 3
      stroužek česnek - rozetřený, není nutný

Postup přípravy receptu

1
*Krovičku postranách nakrojíme, aby se při pečení nezkroutila, naklepeme, osolíme, ochutíme kmínem nebo pepřem a dáme do pekáčku na drobně pokrájenou cibuli. Pokud máme rádi česnek, potřeme ještě plátky česnekem. Podlijeme trochou vody a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme nejprve cca 35 minut zakrytou, pak odkryjeme a dopečeme dozlatova. Během pečení podléváme dle potřeby a plátky alespoň jednou otočíme. Výpekem můžeme přelít bramborové noky.
2
*Zelí scedíme(neproplachujeme!), pokud je dlouhé tak pokrájíme a dáme na dozlatova osmaženou cibulku. Podlijeme troškou vody(0,5dl), osolíme a osladíme. Necháme pod poklicí dusit asi 10-15 minut. Ještě ochutnáme, případně přisladíme a podáváme. Pokud máme rádi zahuštěné zelí, můžeme hned na začátku dušení přidat nastrouhanou bramboru nebo zelí ke konci dušení zaprášíme lžičkou hladké mouky(někdo přidává i světlou jíšku).
3
*Oloupané brambory nastrouháme najemno, osolíme, přidáme vejce, zasypeme solamylem a moukou. Uhněteme středně tuhé těsto, které rozdělíme na díly, z těch vyválíme na pomoučněném stole válečky (zhruba tlusté jako palec) a ty rozkrájíme na stejně velké cca 1,5 - 2cm dílky. Ty ihned dáme do vroucí osolené vody, opatrně promícháme a od vyplavání jen krátce povaříme. Noky vyndáme cedníkem nebo je do cedníku slijeme. Podáváme ihned k dušenému zelí a krkovičce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové noky s dušeným špenátem

Bramborové noky s dušeným špenátem

Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky

Vepřová pečeně s dušeným zelím a…

Slaninové flíčky s dušeným červeným zelím

Slaninové flíčky s dušeným červeným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarmila Martínková | 8. 1. 2016 18:43

    Bramborové knedlíky se zelím a pečweným masem dělám téměř pravidelně kažeý měsíc. manžel ho zbožňuje a nrení to nic složitého. Knedlíky nebo nok, to je stejné a stejně dobré, pro mně nic složitého a přitom perfektní :-)

  • A.Lojzíčková | 9. 11. 2014 16:36

    Výborné od A až po Zet.Nedělní oběd podle jednoduchého postupu může uvařit i úplný kuchař-panic.Já jsem byla s receptem spokojená,všechno se mi povedlo a bylo to vynikající a moc děkuju.

  • Karel | 27. 1. 2014 11:11

    Jen drobná úprava: u nás ze zelí po uvaření vylisujeme všechnu šťávu. Suchým zelím prosypeme bramborové noky a přidáme několi lžic z výpeku. Naš děti tomuto jídlu říkají "bobky" a považují ho za sváteční.

  • David Čáp | 9. 2. 2013 21:04

    no těžký to nebylo ani pro mě a dokonce mě to bavilo a zabodoval jsem na celý čáře

  • KhMaky | 30. 9. 2012 18:54

    Výborné a celkem snadné

  • Esleranda
    Esleranda | 27. 7. 2012 20:40

    Já zkoušela jen ty noky, potřebovala jsem něco k omáčce a klasický br. knedlíky semnou moc nekamarádí ( vždy se mi rozvaří a uvnitř jsou syrové). Ale tohle bomba, šlo to krásně a noky byli výborný, na to že to moc nejim sem jich zpráskala celej talíř. :-D

  • Jana | 21. 4. 2012 20:14

    Je to tak, noky jsou pirma priloha, velice chutne a rychle uvarene. Dnes jsem naraazila na web s recepty na noky, inspirujte se na www.gnocchi-recepty.cz

  • Pája Venclová | 23. 2. 2012 20:44

    Postupovala jsem podle receptu a hrdě nosila na stůl. Vůbec to není těžké a jídlo na které chodíme v neděli k mamče už zvládnu sama.

  • Di | 9. 2. 2012 11:03

    Skvělá klasika! :-) U nás doma se od nepaměti házely uvařené knedlíky do toho dušeného zelí. Pak se to promíchalo a pokud možno nechalo odležet do druhého dne. Je to sice trochu obtížnější ohřát, ale chce to kastról s dobrým dnem a více vody v zelí. Nemá to chybu (alespoň podle mě) - doporučuji vyzkoušt.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Pokrmy Z brambor Vepřové Oběd Večeře Pečení Smažení Dušení Vaření Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr krupice Hrubá mouka Kmín Kysané zelí Olej Plátky krkovičky bez kosti Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pařížský dort

Pařížský dort

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

Brokolicový salát s nivou II.

Brokolicový salát s nivou II.

Číňan na houbách

Číňan na houbách

Pracny - recept po babičce

Pracny - recept po babičce

Rychlé fazolové lečo

Rychlé fazolové lečo

Cizrna po boloňsku

Cizrna po boloňsku

Zapečená kuřecí prsíčka se slaninou

Zapečená kuřecí prsíčka se slaninou

Meruňkové smoothie

Meruňkové smoothie

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

83
Huevos rancheros
Huevos rancheros
53
Višňový šlehačkový dort
Višňový šlehačkový dort
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Mráček na štěstí Dary Rolins v Dubaji: Nedvěd chyběl

Mráček na štěstí Dary Rolins v Dubaji: Nedvěd chyběl

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky - příloha ke gulášům
Bramborové noky - příloha ke gulášům
Bramborové noky / špalíky s medvědím česnekem
Bramborové noky / špalíky s medvědím…
Bramborové noky s dušeným špenátem
Bramborové noky s dušeným špenátem
Bramborové noky s houbovou omáčkou
Bramborové noky s houbovou omáčkou
Bramborové noky s kuřetem a zelím
Bramborové noky s kuřetem a zelím
  • Recepty.cz
  • Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact