• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bramborové noky - příloha ke gulášům
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové noky - příloha ke gulášům

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 38
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové noky - příloha ke gulášům
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g brambory
    • sůl
    • 50
      g hrubá krupice
    • 100
      g hrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • mouka na vál
    • tuk na prolití

Postup přípravy receptu

1
Ve slupce uvařené brambory oloupeme a necháme nejlépe do druhého dne vychladit. Potom je jemně nastrouháme, přidáme ostatní přísady a tvoříme těsto.
2
Na vále posypaném moukou vyválíme slabší šišku, ze které ukrajujeme špalíčky asi 5 cm dlouhé.
3
Zavařujeme do vařící vody, hned zamícháme, aby se nelepily ke dnu a vaříme 10-15 minut.
4
Sítem vyjmeme, lehce pokapeme tukem, aby se neslepily a podáváme ke guláši.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažené noky z bramborové kaše

Smažené noky z bramborové kaše

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Bramborové noky s kuřetem a zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kimbi | 7. 2. 2015 12:27

    výborné, děkuji :-)

  • kimbi | 7. 2. 2015 12:27

    výborné, děkuji moc

  • adelka | 2. 3. 2014 09:29

    Sracka

  • Mrs.Inkognito | 2. 3. 2014 09:28

    Opravdu vynikajici recept :-)

  • wenda | 9. 11. 2013 15:29

    Omuhe ubec nruzim =-O

  • veronikacapova(a)seznam.cz | 6. 10. 2013 15:15

    Opravdu vynikající!!!!! určitě zopakuji!!!

  • Anonymous | 21. 5. 2011 12:00

    chhs

  • Anonymous | 21. 5. 2011 12:00

    adaj

  • sarka rudlova | 25. 10. 2010 12:41

    Pro ty, kdo neumí dělat knedlíky a chystají se připravit noky: brambory opravdu musí být uvařené doměkka a pozor na převaření - neustále hlídat!

  • Maruka z Vysoiny | 25. 10. 2010 08:01

    Vborn recept. Vera byl taky dobr recept v Italovi-maarsk kuchyn a pouvali nramnou vc-sto na haluky s lopatkou. Nala jsem ho na www.svetpriboru.cz za dobrou cenu 79,- korun. Dnes si ho jdu objednvat, mm to vyzkouen od tety ze Slovenska.

  • recepty 73 | 26. 4. 2010 14:56

    Výborná příloha,kterou doma často používám nejen ke guláši,ale i k houbové omáčce,místo ,,chlupatých,, knedlíků,ke špenátu a vepřovému na česneku... .Posílám jedničku a foto :-)).Jiří

  • Martina B. | 18. 10. 2008 22:33

    Tak delam bramborove knedliky kdyz to ma jit rychleji...je to ale v kazdem pripade se jedna o nekolik genereci predavany, osvedceny, vyborny recept.Moje nemecka rodina je miluje k madarskemu gulasiJedno jestli ve forme knedliku nebo spalicku.

  • Peta | 6. 1. 2008 11:49

    příspěvek o Lenči je dobrý vtip:))

  • Anonym | 14. 3. 2007 12:45

    u nás jsou to odjakživa šulánky

  • Ajka | 23. 2. 2007 18:57

    K vepřovému plecku na paprice je výborné

  • Kateřina Dvořáková | 23. 2. 2007 09:29

    Chválím chválím chválím chválím!!! Je to mňamóóózníííí :c))) Děkujiiii :c)

  • Marcela | 14. 2. 2007 01:33

    Bramborové špalíčky jsou výborné se zelím, může být kysané nebo sladké, polité škvarky, výpečky, vepřovými vrabci, nebo s uzeným. Někdo je dělá i nasladko s mákem nebo tvarohem.Vyzkoušeno mnoha generacemi

  • Magdalena Moskowitz | 9. 2. 2007 02:34

    pozdrav pro FANY: doporucuji zajit do nejblizsi pekarny (pokud jste v USA) nejlepe Italske a pozadat o koupi nekolika pountu midium SEMOLLINE a krupici dostanete koupit mezi Hot CEREAL pod nazvem FARINA. Verte mi, ze jsem dlouho hledala, nez jsem nasla

  • J J | 6. 2. 2007 16:55

    Je to obyčejné bramborovvé těsto.

  • Slovník | 6. 2. 2007 12:54

    To je krásné české slovo označující člověka, který "si všímá jen malicherností", jak praví Slovník spisovné češtiny pro školu a veřejnost.

  • lenča | 6. 2. 2007 12:02

    Moc ráda čtu všechny komentáře k receptům.Pobavím se u toho,ale taky něco dozvím.Momentálně mne pobavilPetr Kazik s "hnidopichem".Proboha,co to je...

  • Anonym | 6. 2. 2007 09:36

    Půl století žiju v domnění, že noky se vykrajují lžící z těsta a najednou vidím, že se krájí na vále !

  • Petr Kazik | 5. 2. 2007 15:45

    noky nebo spalicky, neni tu nekdo hnidopich ?

  • Helena Stříbrná | 5. 2. 2007 15:03

    Autorka si trochu odporuje. V nadpisu ná noky a v textu krájí špalíčky. Jsou to samozřejmě klasické špalíčky k masu. Když se ten váleček trochu zploští, jsou z toho bramborové šišky, které se upravují nasladko s mákem.

  • lenča | 2. 2. 2007 18:46

    Asi taky použiji Solamyl.Dnes jsem dělala noky podle původního receptu.Při konzumaci jsem si vzpomněla na "Pelíšky".Źe noky jsou takové mazlavé ...zatím co vídeńské knedlíky.......Nevím jak mají noky vlastně vypadat,ale ty moje byly takové mazlavé.....

  • Anonym | 1. 2. 2007 11:45

    Je pravda,že přidáním Solamylu jsou knedlíky křehčí a jemnější!Mám vyzkoušeno.

  • věra | 1. 2. 2007 11:04

    Doporučuji:500g brambor/den dopředu uvařených/ ,70g Solamyl,70g hrubé krupice nebo hrubé mouky.Dělím 35g krupice a 35g mouky.Nejlepší se všech vyzkoušených,potvrzeno dokonce tchýní /letitou profesionální kuchařkou/

  • funy | 30. 1. 2007 13:29

    ne vsude je hruba krupice a hruba mouka co misto toho recepty ctou lidicky nejenom z ceska

  • Vendulka | 28. 1. 2007 10:50

    vždyť to je vlastně recept na klasické šulanky (šišky s mákem)

  • Marťa z Bru | 25. 1. 2007 11:55

    Pastis, děkuji. Zkusím něco koupit. Žiju v Belgii. Snad někde najdu dětskou krupičku (já znám jen instantní dětské kašičky, ale asi to tam někde taky bude). Knedlíky houskový už umím i z hladké mouky, ale ty bramborové... uvidíme :o). Jinak díky všem za rady

  • Eva | 23. 1. 2007 16:48

    Do těsta brambory mouka jemná,vejce,na kostičky žemle hodně,pojí

  • Hana Rožníčková | 23. 1. 2007 08:13

    Také si dělám sama těsto na bramborový knedlí, vše od oka a používám jen dětskou krupičku. Nedávno jsem jí zapomněla koupit, tak jsem dala hrubou mouku. Taky to šlo, ale s tou krupičkou jsou jemnější.A dělám je z horkých brambor a správná rada je od Jany -zadělat a hned do hrnce. Těsto stáním opravdu řídne.

  • Marcela Kottová | 22. 1. 2007 20:05

    jo jo bramborové knedlíky nebo noky a já používám jen hrubou mouku a taky to funguje.hodně záleží i na bramborech .je to takové kouzlo .taky dělám roládku s mletým uzeným a pak po uvaření se krájí kolečka a k tomu můžete už jen špenát nebo zelíčko .mnamky dobrou chut vanilka

  • lenča | 22. 1. 2007 14:32

    Eviku,děkuji za vysvětlení,vůbec jsem neměla tušení,že něco takového existuje.Přiznám se,že knedlíky zásadně kupuji.Dětskou krupičku používám docela často.Takže můžu hrubou krupici nahradit dětskou krupičkou(stejná váha)§

  • Jana Koubová Koubová | 21. 1. 2007 21:08

    Nevím, jestli někde upozornil na to, že jídla z vařených brambor /bramborové knedlíky, šišky, atd./ se musí vařit hned po zadělání těsta, jinak těsto řídne a musí se přidávat pořád mouka. Pak je těsto tuhé a není dobré.Jana K.

  • Uzovka | 20. 1. 2007 21:47

    Chtela bych tento recept vyzkouset, alemam moznost pouze hladke mouky a krupice. V jakem pomeru je mam navazit,aby se recept povedl? Dekuji.

  • eviku | 20. 1. 2007 19:56

    Lenčo, hrubá krupice je běžný obchodní název, je to napsáno na obalu - prodává se mouka hladká, polohrubá, hrubá, a krupice hrubá. Používám ji často na bramborové knedlíky (napůl s hrubou moukou - jsou pak kypřejší) a jako zavářku do polévky. Prodává se taky půlkilové balení "dětská krupička", ta je jemnější.

  • lenča | 20. 1. 2007 17:55

    Co myslíte "hrubá krupice",asi používáte jiný výraz,anebo jsem b...

  • Blažena Halušková | 18. 1. 2007 17:24

    Moje švagrová mi kdysi poradila mouku polohrubou a dávám do těsta tuk (máslo, Heru, Floru - co je libo). Rodině to chutná .... Jinak postup zhruba stejný. Nastrouhat brambory, sůl, polohrubá mouka, tuk. Udělat noky a hodit do vařící vody - osolené.

  • Pastis Petite | 15. 1. 2007 08:57

    Žila jsem dlouho v USA a používala mouku zn. WONDRA, do které jsem na 2 cups přidala vrchovatou polévkovou lžíci dětské krupičky. Není to česká hrubá mouka, ale na houskové knedlíky a bramborové těsto to stačí.

  • Marťa z Bru | 14. 1. 2007 22:30

    To zní úžasně, tak ráda bych receptík vyzkoušela, ale žiju v cizině a o hrubé mouce či krupici si můžu nechat jen zdát :(. Z hladké mouky to asi nepůjde, že - nezkoušel jste to někdo? Navíc tady je mouka ještě víc "hladká" než v Česku.

  • Ivana | 10. 1. 2007 19:57

    Doporučuji do těsta přidat ještě před vařením špenát. Pak stačí přidat smetana s česnekem nebo sýrová omáčka (případně kuřecí maso). Je to mňamka :)

  • Anonym | 10. 1. 2007 17:06

    Tak u nás,na Hané,se tomuhle říká "šulánky" a jsou fantastické posypané mákem s cukrem a přelité rozředěnými povidly!Povidla dám na trochu rozpuštěného másla ,za tepla rozmíchám.Pokud se zdají ještě pořád tuhá,kápnete trochu vody.Prostě aby vznikla omáčlka. Samozř.,že šulánky se už potom nemastí,jsou omaštěny povidly.A je to mňamka.

  • Hanah | 10. 1. 2007 10:11

    Na Hlučínsku se tyto noky podávají k e svíčkové omáčce, zprvu jsem měla výhrady, po ochutnání svíčkovou už nikdy jinak.Skvělé.

  • Lubor Hájek | 9. 1. 2007 18:49

    Výborné ke kuřeti na paprice, doporučuji vyzkoušet. Také dělám k moravským vrabcům se zelíčkem a cibulkou

  • Terezie Kouřilová | 9. 1. 2007 15:47

    Nocky jsou to dobre, my je pouzivame i ke spenatu s kurecim masem :-)

  • jana ponáhlá | 8. 1. 2007 14:09

    To jsou klasické bramborové šišky- "šlejšky". Jak píše Jaruš Nová , my je také doma děláme s opraženou strouhankou, pocukrované a omaštěné máslem.Na slano jsou dobré s brynzou nebo s kysaný zelím či špenátem.

  • envy | 7. 1. 2007 08:58

    U nás v Krkonoších se tomu říká bramborové špalíčky..zkuste také jako přílohu k pečenému vepřovému se zelím nebo špenátem i k uzenému jsou dobré.Špalíčky dělám místo klasického bram.knedlíku..

  • Josef Vaníček | 6. 1. 2007 19:51

    Chlupaté knedlíky jsou opravdu "věda". V houbařské sezoně je zkuste s klasickou smaženicí, smíchat vše dohromady a nechat chvilinku odstát, jen aby jídlo nevystydlo.

  • Jana V. | 6. 1. 2007 09:40

    Zkuste klasický chlupatý knedlík ke guláši,já jsem nevěřila,ale je to dobré.

  • Anonym | 4. 1. 2007 14:29

    A u nás se tomu říká ŠLÉŠKY. Na sladko jsou výborné. Také se tím vykrmují kačeny a husy.....

  • Anonym | 4. 1. 2007 13:54

    To je nápad na sladko, to vyzkouším. Dík za nápad. Já to dělám k omáčkám a to je také dobré

  • Jaruš Nová | 4. 1. 2007 11:15

    Z takto připraveného těsta se u nas špalíčkům říká "nahé děti" a dělám je s mákem a cukrem-nasladko.Nebo opraženou strouhankou.Dobré.

  • Vlastimila Vacková | 7. 10. 2005 21:08

    Ke guláši fajn dobré, i k vepřovému na paprice, je to nezvyklé, ale dobrá změna

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Noky
Přílohy Brambory Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hrubá krupice Hrubá mouka Mouka Sůl Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zdravější marokánky

Zdravější marokánky

Palačinky od Petra

Palačinky od Petra

Třešňový závin

Třešňový závin

Meruňkový koláč s müsli

Meruňkový koláč s müsli

Slaný mrkvový koláč

Slaný mrkvový koláč

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

"POLÁRKA"  vanilkové řezy

"POLÁRKA" vanilkové řezy

Buřtguláš trochu jinak

Buřtguláš trochu jinak

Vynikající Cookies

Vynikající Cookies

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

51
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
26
Indické kuře Tikka Masala
Indické kuře Tikka Masala
20
Mrkvová bezlepková buchta
Mrkvová bezlepková buchta
18
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
17
Zapečené těstoviny s pudinkem
Zapečené těstoviny s…

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Moderátor Karel Šíp (79): Spor s Českou televizí! Kvůli Všechnopárty

Moderátor Karel Šíp (79): Spor s Českou televizí! Kvůli Všechnopárty

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Mystická česká jména pro muže: Jakou sílu v sobě nesou?

Mystická česká jména pro muže: Jakou sílu v sobě nesou?

Další doporučené recepty:

Bramborové muffiny se slaninou
Bramborové muffiny se slaninou
Bramborové nočky s medvědím česnekem
Bramborové nočky s medvědím česnekem
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky / špalíky s medvědím česnekem
Bramborové noky / špalíky s medvědím…
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Bramborové noky s dušeným kysaným zelím…
Bramborové noky s dušeným špenátem
Bramborové noky s dušeným špenátem
  • Recepty.cz
  • Bramborové noky - příloha ke gulášům
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact