• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bramborové kynuté koule (1922)
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové kynuté koule (1922)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové kynuté koule (1922)
Bramborové kynuté koule (1922)
Bramborové kynuté koule (1922)
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Koule
    • 500
      g vařené brambory strouhané
    • 500
      g hladká mouka
    • 20
      g droždí
    • sůl
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      ks citronová šťáva
    • mléko dle potřeby
  • Pomerančový cukr
    • cukr krupice
    • pomerančová kůra jemně nastrouhaná - jen oranžová část

Postup přípravy receptu

1
Ze všech surovin vypracujeme s pomocí mléka tuhé těsto. Necháme asi 1 hodinu kynout. Pak tvarujeme kuličky, dáme na 20 minut kynout a pak smažíme na oleji. Horké obalujeme v pomerančovém cukru a podáváme s vinnou pěnou - šodó.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové pusinky (1922)

Bramborové pusinky (1922)

Bramborové koláče - kynuté

Bramborové koláče - kynuté

Bramborové buchty - kynuté

Bramborové buchty - kynuté

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • aja | 24. 1. 2011 15:24

    Zdravé asi moc ne,když je to smažené

  • recepty73
    recepty73 | 18. 10. 2010 17:03

    1*,dají se dělat různé tvary např.pletýnky,uzle...

  • Reny | 2. 10. 2005 19:11

    Hmmm,to zni dost zajimave.Snazim se ted varit zdrave a hlavne levne a toto zni dost lakave i bez te vinne peny.Staci uplne troska masla.....nebo omacka z ovoce,treba maliny,jahody,boruvky,ap.

  • Anonym | 15. 8. 2005 15:19

    No to je bomba:-))

  • Jana Tichá | 15. 8. 2005 14:39

    Znám něco podobného a je to taky hodně starý recept. Jmenuje se to kulíškovo procesí. Do těsta se dávají akorát den předem uvařené brambory, sůl a zahustí se to hl. moukou. Tvoří se kuličky, které se dají na plech s rozpáleným máslem a v troubě se za obracení upečou. Sesypou se do mísy a přikryjou aby změkly. Polijí se máslem a pocukrují.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Cukr krupice Droždí Hladká mouka Mléko Pomerančová kůra Sůl Vařené brambory
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Smažená tlačenka s falešným bramborovým salátem

Smažená tlačenka s falešným…

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Perníčky - hned měkké

Perníčky - hned měkké

Těšínská šoldra

Těšínská šoldra

Můj dýňový kompot s ananasem

Můj dýňový kompot s ananasem

Okurkový salát na uskladnění

Okurkový salát na uskladnění

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Doporučujeme

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

60
Kyselo z chlebového kvásku s hlívou ústřičnou
Kyselo z chlebového…
50
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s…
28
Palačinky se šunkou: Mňamka babičky Věry
Palačinky se šunkou:…
21
Pomerančové mojito
Pomerančové mojito
15
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…

Zajímavé články

Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
AHA.cz Hrušínský ml. alias Pešek z Ulice: Rakovina plic a ledviny!

Hrušínský ml. alias Pešek z Ulice: Rakovina plic a ledviny!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Olympijská kolekce je venku! V tomhle budou čeští sportovci zářit v Miláně

Olympijská kolekce je venku! V tomhle budou čeští sportovci zářit v Miláně

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Bojovnice Veronika Arichteva: Statečná zpověď po ztrátě miminka!

Bojovnice Veronika Arichteva: Statečná zpověď po ztrátě miminka!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Další doporučené recepty:

Bramborové krokety
Bramborové krokety
Bramborové krokety II.
Bramborové krokety II.
Bramborové krokety III.
Bramborové krokety III.
Bramborové langoše
Bramborové langoše
Bramborové lívanečky s jablky
Bramborové lívanečky s jablky
Bramborové lívanečky s lososem a avokádovou omáčkou
Bramborové lívanečky s lososem a…
  • Recepty.cz
  • Bramborové kynuté koule (1922)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact