pomerančová kůra
jemně nastrouhaná - jen oranžová část
Postup přípravy receptu
1
Ze všech surovin vypracujeme s pomocí mléka tuhé těsto. Necháme asi 1 hodinu kynout. Pak tvarujeme kuličky, dáme na 20 minut kynout a pak smažíme na oleji. Horké obalujeme v pomerančovém cukru a podáváme s vinnou pěnou - šodó.
1*,dají se dělat různé tvary např.pletýnky,uzle...
Reny
|2. 10. 2005 19:11
Hmmm,to zni dost zajimave.Snazim se ted varit zdrave a hlavne levne a toto zni dost lakave i bez te vinne peny.Staci uplne troska masla.....nebo omacka z ovoce,treba maliny,jahody,boruvky,ap.
Anonym
|15. 8. 2005 15:19
No to je bomba:-))
Jana Tichá
|15. 8. 2005 14:39
Znám něco podobného a je to taky hodně starý recept. Jmenuje se to kulíškovo procesí. Do těsta se dávají akorát den předem uvařené brambory, sůl a zahustí se to hl. moukou. Tvoří se kuličky, které se dají na plech s rozpáleným máslem a v troubě se za obracení upečou. Sesypou se do mísy a přikryjou aby změkly. Polijí se máslem a pocukrují.