• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bramborové kule
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové kule

autor: katalan
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové kule
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory syrové
    • vařené brambory
    • sůl
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Syrové brambory postrouháme na jemném struhadle a přes plátno důkladně vymačkáme veškerou vodu. Studené vařené brambory postrouháme rovněž na jemno. Obojí brambory - ve zhruba stejném množství (spíš více vařených) smícháme s trochou soli a prohněteme. V ruce vytvoříme z těsta koule o průměru asi 4 cm. Do misky nasypeme hladkou mouku a po částech v ní bramborové koule obalíme (krouživým pohybem mísy se koule v mouce dokonale obalí). Koule vkládáme do vařící vody a uvaříme.
2
Chutnají s vepřovým a kyselým zelím, se svíčkovou...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové šišky se strouhankou a ořechy

Bramborové šišky se strouhankou a…

Bramborové růžičky

Bramborové růžičky

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Barevné bramborové knedlíky (noky)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga | 21. 1. 2008 22:14

    Tieto knedlíky volajú Poliaci "kluzky", asi preto ,že sa naozaj do hrdla klžu.Mám známu z Polska ,ona ich robieva často a viem ,že do cesta dáva zemiakový škrob aj vajce a kúsok masla (veľkosť ako orech.Sú velmi chutné a podávajú ich k mäsam so šťavou alebo omáčkou.

  • Jana Rakusová | 2. 11. 2007 11:17

    Kule se vaří tak, že se ve vařící vodě odmíchají ode dna a jak vyplavou na povrch, hned se sbírají. Po uvaření se dají do pekáčku s pečeným masem a oválí se ve vypečené šťávě. Proto se taky obalují v solamylu nebo mouce, aby byly po uvaření lepkavé.

  • karolina bohackova | 25. 10. 2007 22:45

    Helenko, pro 4 osoby bych použila asi 6 středně velkých nastrouhaných brambor (hodně vymačkaných) a 6 brambor vařench. Nevím, jak jste velcí jedlíci, ale bramorové kule kluožou do krku samy

  • Lusinda | 18. 10. 2007 11:52

    Pokud dělám bramborové knedlíky bez vejce tak dávám lžičku bramborového škrobu,tak pokud máte strach můžete to zkusit.

  • karolina bohackova | 17. 10. 2007 22:01

    Já se u vaření nikdy nedívám na hodiny - dobu vaření odhaduji - (asi 15 -20 minut?) Knedlíky se opravdu nerozvaří .Konsistence ještě neuvařených koulí je jednak tuhá a jednak jsou obaleny v hladké mouce. Karolina

  • karolina bohackova | 17. 10. 2007 22:01

    Já se u vaření nikdy nedívám na hodiny - dobu vaření odhaduji - (asi 15 -20 minut?) Knedlíky se opravdu nerozvaří .Konsistence ještě neuvařených koulí je jednak tuhá a jednak jsou obaleny v hladké mouce. Karolina

  • ivča | 17. 10. 2007 11:44

    jak dlouho vaříme???

  • Zdena z JM | 17. 10. 2007 09:48

    Opravdu to drží pohromadě i bez mouky.Nerozpadne se to ve vodě?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Sůl Vařené brambory
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninová polévka s rýží

Zeleninová polévka s rýží

Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Něžná pomazánka z mascarpone

Něžná pomazánka z mascarpone

Křenová pomazánka II.

Křenová pomazánka II.

Piškotová roláda podle Lidušky

Piškotová roláda podle Lidušky

Houbové placičky s rýží

Houbové placičky s rýží

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Masové závitky (nejen) se zelím

Masové závitky (nejen) se zelím

Škvarkové placky s jogurtem

Škvarkové placky s jogurtem

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

59
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
45
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
40
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
32
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Jiří Langmajer (58) na dovolené: Zaútočil na něj žralok!

Jiří Langmajer (58) na dovolené: Zaútočil na něj žralok!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Bramborové kule
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact