• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborové kule
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové kule

autor: katalan
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové kule
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory syrové
    • vařené brambory
    • sůl
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Syrové brambory postrouháme na jemném struhadle a přes plátno důkladně vymačkáme veškerou vodu. Studené vařené brambory postrouháme rovněž na jemno. Obojí brambory - ve zhruba stejném množství (spíš více vařených) smícháme s trochou soli a prohněteme. V ruce vytvoříme z těsta koule o průměru asi 4 cm. Do misky nasypeme hladkou mouku a po částech v ní bramborové koule obalíme (krouživým pohybem mísy se koule v mouce dokonale obalí). Koule vkládáme do vařící vody a uvaříme.
2
Chutnají s vepřovým a kyselým zelím, se svíčkovou...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Bramborové šišky se strouhankou a ořechy

Bramborové šišky se strouhankou a…

Bramborové růžičky

Bramborové růžičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga | 21. 1. 2008 22:14

    Tieto knedlíky volajú Poliaci "kluzky", asi preto ,že sa naozaj do hrdla klžu.Mám známu z Polska ,ona ich robieva často a viem ,že do cesta dáva zemiakový škrob aj vajce a kúsok masla (veľkosť ako orech.Sú velmi chutné a podávajú ich k mäsam so šťavou alebo omáčkou.

  • Jana Rakusová | 2. 11. 2007 11:17

    Kule se vaří tak, že se ve vařící vodě odmíchají ode dna a jak vyplavou na povrch, hned se sbírají. Po uvaření se dají do pekáčku s pečeným masem a oválí se ve vypečené šťávě. Proto se taky obalují v solamylu nebo mouce, aby byly po uvaření lepkavé.

  • karolina bohackova | 25. 10. 2007 22:45

    Helenko, pro 4 osoby bych použila asi 6 středně velkých nastrouhaných brambor (hodně vymačkaných) a 6 brambor vařench. Nevím, jak jste velcí jedlíci, ale bramorové kule kluožou do krku samy

  • Lusinda | 18. 10. 2007 11:52

    Pokud dělám bramborové knedlíky bez vejce tak dávám lžičku bramborového škrobu,tak pokud máte strach můžete to zkusit.

  • karolina bohackova | 17. 10. 2007 22:01

    Já se u vaření nikdy nedívám na hodiny - dobu vaření odhaduji - (asi 15 -20 minut?) Knedlíky se opravdu nerozvaří .Konsistence ještě neuvařených koulí je jednak tuhá a jednak jsou obaleny v hladké mouce. Karolina

  • karolina bohackova | 17. 10. 2007 22:01

    Já se u vaření nikdy nedívám na hodiny - dobu vaření odhaduji - (asi 15 -20 minut?) Knedlíky se opravdu nerozvaří .Konsistence ještě neuvařených koulí je jednak tuhá a jednak jsou obaleny v hladké mouce. Karolina

  • ivča | 17. 10. 2007 11:44

    jak dlouho vaříme???

  • Zdena z JM | 17. 10. 2007 09:48

    Opravdu to drží pohromadě i bez mouky.Nerozpadne se to ve vodě?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Sůl Vařené brambory
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketový makovec

Cuketový makovec

Cookies II.

Cookies II.

Květákové karbanátky II.

Květákové karbanátky II.

Piškotová bábovka II.

Piškotová bábovka II.

Tvarůžková pomazánka extra

Tvarůžková pomazánka extra

Hermelín v listovém těstíčku

Hermelín v listovém těstíčku

Slaná roláda jako dort

Slaná roláda jako dort

Celerové placičky

Celerové placičky

Rychlá směs na špagety

Rychlá směs na špagety

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

35
Mrkvová bábovka
Mrkvová bábovka
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Dýňová tortila
Dýňová tortila
31
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
30
Virgin mojito
Virgin mojito

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Vignerová o boji s alkoholem: Jedna sklenička mi nikdy nestačila!

Vignerová o boji s alkoholem: Jedna sklenička mi nikdy nestačila!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Bramborové kule
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact