Z brambor, mouky, soli a vejce se udělá klasické bramborové těsto. Rozválí se pruh, aby se do něho dal zabalit salám. Salám rozkrájíme asi na 8 cm dílky a ty pak ještě po délce na čtvrtiny, aby byly silné asi jako slabé párky.
2
Kousky salámu balíme do bramborového těsta jako válečky a dáme smažit na tuk. Můžeme podávat se špenátem, hlávkovým, okurkovým nebo zelným salátem. Pokud zbude těsto, mohou se udělat placky.
Právě jsem vyzkoušela a musím říct, že krokety jsou vynikající ;-)
Věra Uhlířová
|3. 4. 2009 15:03
Výborné.Manžel se olizoval až za ušima.Dělala jsem se špenátem.Akorát se zpočátku těsto neskotečně lepilo,absolutně jsem nechápala,jak se má válet,ale přidala jsem dost mouky a bylo skvělé.Dávám za1 a řadím do svých receptů
Nadik
|23. 4. 2008 08:53
Petro, určitě můžete použít těsto v prášku, já jiné nepoužívám, šetří to čas :-)
petra
|21. 1. 2007 10:21
´Mohlo by se použít bramborové těsto v prášku?
Marie
|12. 9. 2006 13:23
Tyto krokety dělám právě s dietními párky a jsou naprosto senzační.
ježíšek
|3. 7. 2006 18:26
Místo salámu jsem použila klasický párky a přítel se po tom mohl utlouct. Je to dobrý a docela sytý.