Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Umeleme nebo nastrouháme, přidáme sůl, vejce, mouku a krupici a vypracujeme těsto. Pomocí mouky těsto rozválíme na tenčí plát, nakrájíme asi 4x4 cm čtverečky a na ně klademe omyté a osušené švestky, které pečlivě zabalíme a vytvarujeme knedlíky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
šelmička
|4. 11. 2012 15:00
naprosto úžasný receptík, s těstem se výborně pracovalo <:-)
Darina H.
|31. 10. 2012 07:35
Jednoduché a dobré, jako od babičky <3 <3 <3 !
Zuzana
|30. 10. 2012 11:00
Švestkové knedlíky z bramborové těsta jsou velmi starou českou specialitou. Moje prateta je připravovala také s jablky. Tuším, že posypané strouhankou osmaženou na másle a cukrem. U Kalicha podávali ty švestkové posypané grankem. Je to jedlé, ale sotva staročeské. ;-)
Zuzana
|30. 10. 2012 10:51
hanka . ...já chápu, že někdo ještě neumí knedlíky, to se časem určitě naučí, ale vy se gramatiku asi nenaučíte nikdy. Šikovný s tvrdým y po š, to se jen tak nevidí.
hanka
|4. 8. 2012 11:56
neni každy tak šykovny jako vy Hanicko to mam rada takove komentaře druhego shazovat :'(
Lůca
|8. 7. 2012 17:24
Tento recept vypadá dobře. Doufám, že bude tento knedlíček dobrý i s borůvkami ;)
Hanka
|23. 3. 2012 07:33
Moc dobrá varianta ovocných knedlíků, kynuté mi manžel nechce sníst a tyhle mu chutnaly, švestky s těstem dobře ladí. Nerozumím tomu jak někdo nezvládne uvařit tak jednoduchý a dobrý recept, že by byl někdo tak levý se mi ani nechce věřit.