• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 52
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Knedlíky jako takové mají původ ve střední Evropě a dlouhou historii sahající patrně až do starověku. Někdy v průběhu jejich vývoje vznikla i bramborová varianta, která se stala českou klasikou - bramborové knedlíky plněné uzeným masem patří k našim nejoblíbenějším jídlům servírovaným tradičně se zelím.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • 80
      g sádlo
    • 0,50
      ks vejce
    • 160
      g hrubá mouka
    • 300
      g uzené maso - vařené
    • 60
      g krupice
    • 800
      g vařené brambory
  • Zelí
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • ocet
    • 600
      g červené zelí
    • olej
    • 1
      ks jablka
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Den předem uvaříme brambory ve slupce a oloupeme je. Před přípravou je jemně nastrouháme, přidáme mouku, krupici, veje, sůl a krátce rozpracujeme v hladké těsto. Rozdělíme je na 12-16 dílků, ty roztlačíme v placičky, poklademe uzeným masem nakrájeným na kostičky a uděláme knedlíky.

RADA: Jak udělat nadýchané a vláčné bramborové knedlíky?

2
Hned je zavaříme do vařící osolené vody a vaříme asi 15 minut, při tom je jednou obrátíme. Na talířích je omastíme cibulí osmaženou na tuku a doplníme čeveným nebo bílým zelím, příp. špenátem. Připravené těsto nenecháváme stát, protože by řídlo.

RADA: Houskový knedlík krok za krokem. Mrkněte na VIDEO!

3
Zelí: Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme zelí nakrájené na tenké nudličky, trochu vody a dusíme. Do téměř měkkého zelí vmícháme hrubě nastrouhané jablko, cukr, ocet, sůl a dohotovíme.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak nakrájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brambory plněné ementálem a uzeným masem

Brambory plněné ementálem a uzeným…

Bramborové knedlíky plněné prejtem

Bramborové knedlíky plněné prejtem

Bramborové knedlíky plněné cibulovo-masovou směsí

Bramborové knedlíky plněné cibulovo…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#338906) | 9. 4. 2025 10:46

    Dotaz, jak dlouho před plněním knedlíků povařit uzené maso? 40 minut? Díky P.

  • Midar | 30. 11. 2016 11:26

    Je potřeba dát více mouky.

  • Martin | 2. 11. 2016 10:57

    Udělal jsem, dětem chutnají, jen jsem musel dát asi 300g mouky, takže hodnotím číslem 2. 8-)

  • ciocarlia | 7. 10. 2016 12:55

    Jo jo, česnek a taky cukr a prášek na praní. Nedávat!

  • Mona1982 | 21. 2. 2016 20:55

    Pokud vám těsto nedrží a trhá se, přidejte do něj lžíci octa a nechtě půlhoďky stát. Ocet totiž dělá v těstě to, že ho dlěá pružným, na stejném principu funguje tahané těsto na štrůdlu. Nejdřív jsem se na to chtěla vyprdnout, ale pak jsem si vzpomněla na ocet a kouzlo držícího těsta na světě. ;-)

  • Eva | 25. 12. 2015 10:52

    Osobně dávám trochu solamylu, nebývají tvrdé, krupičku taky trochu, vejce - 1 celé + žloutek. U mouky se řídím tím, jak moc vodnaté se zdají brambory. Stejně vařím zkušební knedlík, aby se nerozběhly po kastrolu. Přiznávám, že nic nevážím, prostě vařím podle oka :-).

  • Frugrama | 20. 12. 2015 17:38

    Zdravím.kuchtil jsem a propadák :D zmršil jsem to.Ale i tak svůj výtvor hodnotím známkou 3.Z těchto důvodů - -jsem naživu -vypadalo to podobně -chutnalo to podobně Nikomu nedoporučuju přidávat do těsta česnek.

  • olima | 1. 11. 2014 10:38

    Dekuji za vyborny recept 8-) - mnozstvi brambor i mouky sedelo skoro presne - podle rady tady z diskuze jsem mouku taky prubezne zapracovala a dala 2 vejce - hotove je pak varila 10 min - mela jsem z tohoto mnozstvi 16ks - perfektni ;-) jeste bych dodala ze jsem brambory nevarila den driv do mekka ale byly tvrdsi.

  • Lucie | 25. 7. 2013 14:58

    Množství 1/2 vejce si nedokáži reálně představit. Nemá to být náhodou 1-2 ks? :-\ Chlap za mnou totž přišel s upoceným čelem, jak že má rozdělit žloutek a bílek na půl a co s tím zbytkem má dělat. :-S :-D

  • sarka rudlova | 21. 10. 2012 15:30

    Dobré, akorát byla první várka knedlíků trochu rozplizlá a to jsem vařila v páře :-( Možná ještě nebyly dobré brambory. Zelí fajn, akorát jsem ho měla dost sladké, cukru jsem dávala málo, tak bylo asi sladké jablko.

  • Můrinka
    Můrinka | 23. 9. 2012 16:30

    Výborné, opravdu :-)

  • myšlenka | 20. 8. 2012 12:32

    Opravte si v názvu receptu, čím jsou vlastně ty knedlíky plněné! Uzením nebo zelím se zelím. ;-)

  • Natálie | 4. 2. 2011 14:29

    pro Petule: Tak teď jsem se fakt dobře zasmála:))

  • Monika Pavlíčková | 4. 9. 2010 08:50

    Knedlíky jsou vynikající.Já do těsta přidávám 2 na kostičky nakrájené rohlíky(tím pádem nemusím přidávat mouku,jinak by byla třeba) a dělám z nich i jenom klasické bramborové knedlíky jako přílohu.Občas přidám do těsta i nějaké bylinky a knedlík je potom nejen dobrý na chuť ale i krásný na pohled.

  • atka capova | 30. 1. 2010 19:00

    dneska jsem dělala, mouky jsem dala spíš míň než víc, vždycky to tak dělám a raději trochu postupně přidávám. Tentokrát nebylo potřeba. Rodina jásala.

  • atka capova | 30. 1. 2010 18:59

    dneska jsem dělala, mouky jsem dala spíš míň než víc, vždycky to tak dělám a raději trochu postupně přidávám. Tentokrát nebylo potřeba. Rodina jásala.

  • michal jakouš | 24. 12. 2009 13:10

    dát více mouky je to takové rozvařené

  • A B | 27. 2. 2009 17:39

    a nebo taky by šel název" bramborové knedlíky plněné se zelím"

  • Olga Zehnalová | 27. 2. 2009 16:17

    uzeninou

  • Olga Zehnalová | 27. 2. 2009 16:15

    Asi sa do názvu dostal škriatok, podľa mňa by malo byť: Bramborové knedlíky plnené uzenonou.

  • Petule B. | 27. 2. 2009 12:15

    Ten počet vajec 1/2 - to je vážně myšlena půlka vejce, nebo 1 až 2 vejce? Děkuji za upřesnění.

  • Simča Sládková | 22. 8. 2008 00:21

    Název je zavádějící, jídlo je mňamózní :-)

  • Hana Rožníčková | 13. 2. 2007 17:47

    A já podle názvu myslela, že se ty knedlíky plní zelím:o))) Jinak klasika, ale dobrá.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Knedlíky Bramborové Maso & ryby & mořské plody
Maso Uzené Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené zelí Cibule Cukr Hrubá mouka Jablka Krupice Ocet Olej Sádlo Sůl Uzené maso - vařené Vařené brambory Vejce

Jak nakrájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Okurky

Okurky

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Divoká sekaná

Divoká sekaná

Ferrero Rocher na plechu

Ferrero Rocher na plechu

Tvarohové koblihy II.

Tvarohové koblihy II.

Bochánek - třený

Bochánek - třený

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem

Hovězí guláš s domácím Bavorským…

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak nakrájet cibuli

Poslední sledované recepty

27
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
24
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Mojito Relax limetka
Mojito Relax limetka
14
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník podle receptu prezidentské kuchařky Čiriny
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse:…
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
AHA.cz Vyhazov parťáka Dejdara! Proč skončil Hána ve Specialistech

Vyhazov parťáka Dejdara! Proč skončil Hána ve Specialistech

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Poslední rozloučení s Pavlem Skalou (†65): Pohřeb plný hudebníků

Poslední rozloučení s Pavlem Skalou (†65): Pohřeb plný hudebníků

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 29. 10. 2025: Koho čeká úspěšný den, kdo bude čelit nečekaným zápletkám?

Denní horoskop na středu 29. 10. 2025: Koho čeká úspěšný den, kdo bude čelit nečekaným zápletkám?

Další doporučené recepty:

Bramborové knedlíky plněné prejtem
Bramborové knedlíky plněné prejtem
Bramborové knedlíky plněné směsí s anglickou slaninou
Bramborové knedlíky plněné směsí s…
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony
Bramborové knedlíky plněné špenátem a…
Bramborové knedlíky s klobásou
Bramborové knedlíky s klobásou
Bramborové knedlíky s vekou
Bramborové knedlíky s vekou
Bramborové knedlíky se strouhankou
Bramborové knedlíky se strouhankou
  • Recepty.cz
  • Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact