g
anglická slanina
nechávám si ji nakrájet na plátky
2
ks
cibule
větší
500
g
sterilované zelí
Postup přípravy receptu
1
Nejprve si uděláme směs, kterou budeme bramborové knedlíky plnit.
2
Nakrájíme 2 cibule na jemno, dáme na rozpálený olej. K cibuli přidáme slaninu nakrájenou na drobno a stejně tak nakrájený točený salám. Celou směs osolíme, opepříme a okmínujeme. Necháme vařit cca 10 minut. Hotovou směs dáme vychladnout (což je velice důležité, aby ztuhl tuk ve směsi).
3
Z koupených bramborových knedlíků v prášku vypracujeme knedlík dle návodu na obalu. Z vytvořené hmoty uděláme válec, z kterého ukrajujeme kousky, z kterých si v dlani vytvoříme placičku , kterou plníme námi nachystanou směsí. Zmáčkneme spoje a vytvarujeme kulatý knedlík.
4
Většinou zvládnu udělat kolem 20 knedlíků. Knedlíky potom vařím v osolené vodě cca 15-20 minut. Scedím a dám do nějaké větší mísy.
5
Pokud Vám zbyla náplň jako mně, stačí do ní přidat sterilované bílé zelí a dodělat klasickým způsobem. :)
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Milada Táborská
|9. 2. 2015 18:03
Nic nekořením, koupím, anglickou, nebo šunku, je to jedno.
nakrájím na drobno a tím plním bramborové těsto.
Samozřejmě, že jemně nakrájené uzené je nejlepší.
Příloha zelí, špenát, kdo co má rád a také kdo má rád osmaženou cibulku, lze přidat na hotový pokrm.
renski
|3. 5. 2014 07:46
Takze jste vlastně udělal úplně jiný recept :-D knedliky plněné uzeným taky dělám, ale tohle je jiný recept jelikoz se jedná o jinou náplň! To jako bych dělala smažený rizek ale namísto kureciho masa dam sýr :-D ;-)
Ráďa
|15. 9. 2013 10:17
Knedlíky v přášku? větší humus jsem nejedl, to jste tak líní že to kupujete a neumíte smíchat pár základních surovin a ještě to vyjde levnějc :-D