g
uzené maso - vařené
nebo pečené vepřové maso, cca
olej
1
lžička
sůl
1
lžíce
solamyl (bramborový škrob)
1
ks
vejce
220
g
hrubá mouka
, podle hustoty těsta, cca
500
g
vařené brambory
- jemně nastrouhané
Příloha:
dušený špenát
nebo dušené(kysané) zelí
Postup přípravy receptu
1
Náplň: na malém množství oleje (sádla) osmažíme dozlatova pokrájenou cibuli, pak přidáme pokrájené uzené nebo pečené maso, osolíme a opepříme, necháme vychladnout a směsí plníme knedlíky.
Jemně nastrouhané brambory smícháme s vejcem, solí, solamylem a moukou dle hustoty těsta v hladkou hmotu, kterou rozdělíme na stejně velké dílky, z kterých vytvoříme placičky, do jejich středu dáme lžící cibulovo-masovou směs a opatrně, ale pevně uzavřeme. Knedlíky ihned házíme do vroucí osolené vody a po vyplavání vaříme cca 8-12 minut - podle tloušťky těsta.
3
* Hotové knedlíky podáváme s dušeným špenátem, zelím nebo jen posypeme osmaženou vídeňskou cibulkou. Pokud nám zbyla směs, můžeme ji přidat na talíř ke knedlíkům.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Dasa
|20. 11. 2016 06:59
Hledam recept na dnesni obed a chci podekovat za ten vcerejsi. Knedliky byly totiz uplne skvely uzasny dokonaly perfektni :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-)
Jitka
|17. 5. 2016 14:20
Včera dělali kluci v telce plněné bram.knedlíky a nestihla jsem si napsat recept :'( , zkusila jsem tedy tento recept, který jsem si vyhledala na netu a moc moc ho chválím a děkuji, protože se povedli a byly bezvadné <3 <:-) .
Danka
|20. 1. 2016 08:13
Zkusila jsem hned odpoledne a byla jsem chválená až do večera :))
Danka
|19. 1. 2016 11:47
Myslím, že z toho ty tři pořádné porce budou, možná i čtyry. Vyzkouším je, vypadají velmi jedle :))
Bety
|2. 1. 2016 20:53
Recept je určen pro kolik lidí? Díky za odpověď :-\ :-))
Z.Pražanová
|16. 10. 2015 13:22
Perfektní.K dokonalosti by jim chybělo jen to,kdybych si je nemusela dělat sama.
Doležalovi
|31. 5. 2015 19:53
Knedlíky byly výborné a takřka ihned po přečtení určené doslova k přecpání, protože tak dobrých knedlíků si nejde nepřidat.
Moc dobré.Zvlášť ta náplň,plněné knedlíky jsem dělala mockrát,ale uzené jsem dávala bez osmažení a to byla chyba!A když se dá zbylá náplň na talíř ke knedlíkům a zelí,tak už vím,co znamená "nebe v puse".Jiříku <3
Tak jsem právě dovařila. S přítelem jsme si pochutnali. Bramborové knedlíky jsem dělala poprvé, takže jsem s tím dost bojovala. Solamyl nepoužívám, ale pro příště asi udělám vyjímku a dám ho tam..
Dávám za 1. Příště už budu vědět jak na to a veřím že to bude úplně dokonalý ;-) :-D
Pavla
|9. 8. 2013 09:15
Měla jsem ve sklepě zbytek loňských brambor a tak jsem se do nich včera pustila. Největší radost jsem udělala manželovi, který knedlíky považuje za vrchol kuchyňského snažení. Byly opravdu skvělé ačkoli jsem místo vaření špenátu otevřela jen sklenici s červeným zelím.
Jitka
|9. 2. 2013 15:55
Máma mě učila,že solamyl je bramborový škrob a když ho mají brambory málo,tak se knedlíky někdy rozváří.Být tam asi nemusí,když se dělá ze starých brambor a ty mají škrobu dost,ty nové ho mají málo.