Rohlíky nadrobíme, na ně nastrouháme najemno syrové brambory, přikryjeme a necháme 2 hodiny vsáknout. Potom přidáme vejce, sůl a prolisovaný česnek. Z těsta tvoříme knedlíčky, vaříme 5-7 minut v osolené vodě. Knedlíky použijeme buď jako přílohu nebo různě plníme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Janička
|25. 12. 2012 19:17
Na čem mám ty brambory nastrouhat? A mám je oloupat? Prosím o radu, děkuji Jana :-)
mustang1 mustang1
|22. 12. 2009 23:09
Tenhle knedlík se už přibližuje mému receptu až na ten česnek. Takže za chvilku tam bude viz"PATLÁKY"
Amy -
|20. 5. 2009 22:56
S vejcem je těsto příliš řídké. Bez vejce a česneku = chlupaté knedlíky. Jsou výborné, jen se nakrájí rohlíky, hned nastrouhají brambory, osolí a promačká se těsto; a opět hned vhodit do vařící vody, vařit 15 minut. Vejce vůbec není třeba, naopak.
marie mateju
|20. 5. 2009 15:09
No česnek a dlouho nastrouhaný brambory.Možná by to chtělo zalít je vařícím mlíkem,a asp.kousek nějaké uzeniny,pro chutˇ.Já tedˇvkládám taky šílenej recept.
Tereza J.
|20. 5. 2009 14:28
Pani Marie, tú zelenú farbu spôsobí oxidovaný cesnak. Podľa mňa je teo zbytočné 2 hodiny nechať stáť. A na ochutenie by to ešte niečo chcelo, máte pravdu.
marie mateju
|20. 5. 2009 14:03
Gemerské koule jsem už vařila,jen jsem je zapoměla pochválit.Tohle je ale bez chuti,takový zvláštní a knedliky mají zelenou barvu.Vaše koule známkuju dodatečně.
Tereza J.
|20. 5. 2009 13:15
Nooo, pri troche úpravy...pozrite môj recept Gemerské koule.
marie mateju
|19. 5. 2009 16:08
Atˇse autorka nezlobí,ale toto je hruza.Radši neznámkuju.