Den předem vařené brambory klasicky oloupeme, umeleme nebo nastrouháme, přidáme sůl, mouku a krupici. Pozor, žádné vejce. Do těsta nastrouháme syrovou cibuli a přidáme mletý pepř podle chuti. Z těsta vyválíme libovolně silný váleček a krájíme na malé kousky, které vhodíme do vroucí vody a počkáme než vyplavou.
2
Další možná obměna je se strouhankou, tedy místo poloviny mouky přidat NASUCHO opraženou strouhanku. Nedoporučuji strouhanku smažit na tuku, protože výsledné těsto je potom příliš těžké a je nutné přidávat i další mouku.
3
Z těsta je možné dělat i malé kuličky jako krokety, uvařit a uložit v mrazáku. Přemrznutím a bez vejce se kuličky při smažení stávají nadýchanější. Zmrzlé bramborové kuličky dáváme do friťáku na 190 °C osmažit do zlatova a pokapeme tatarkou nebo hořčicí, vynikající příloha prakticky k čemukoliv.