Uvařené brambory ve slupce nechte i několik hodin vychladit. Potom je oloupejte a nastrouhejte najemno.
2
Do nastrouhaných brambor, přidejte vejce, hrubou mouku, dětskou krupičku, a Solamyl. Do těsta nasekejte nadrobno petrželku a osolte. Vše důkladně promíchejte.
Z těsta vytvarujte šišku, pomoučte si pracovní plochu, šišku rozdělte a vytvarujte z ní dvě krásné knedlíkové šišky, připravené na vaření.
4
Dejte vařit vodu a připravte si napařováky, případně parní hrnec. Používáte-li napařováky, vyložte je pečicím papírem, ať se knedlíky nelepí. Knedlíky budou hotové za 20 minut.
5
Poté je přendejte na prkénko a nakrájejte. Pokud je budete servírovat později, knedlíky rozpulte, aby z nich vyšla pára.