Bramborové knedlíky jsou vynikající příloha především ke klasickým českým pokrmům - s masem a se zelím chutnají báječně a zasytí i pořádně vyhladovělé jedlíky.
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a uvařte dobře očištěné brambory. Slijte je a po vychladnutí je nastrouhejte na vál. Uprostřed udělejte důlek, do něj vyklepněte vejce, vsypte mouku a lžičku soli. Rukama rychle vypracujte měkké hladké těsto.
Na pomoučněném válu vytvarujte z těsta koule velké asi jako tenisáky a ihned je vložte do vroucí vody. Opatrně je odlepte ode dna a vařte 15 minut.
3
Tip: Z těsta uválejte válečky a nakrájejte je na plátky, ty pak uvařte. Je to nejlepší způsob, pokud děláte knedlíky do zásoby. Navrstvěte je mezi archy pečicího papíru a zabalte fólií, pak se neslepí.