• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bramborové klobásy
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové klobásy

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové klobásy
Bramborové klobásy
Bramborové klobásy
Bramborové klobásy
Bramborové klobásy
Bramborové klobásy
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g vařené brambory
    • 300
      g uzené maso nebo uzenina
    • 350
      g hrubá mouka dle hustoty těsta, cca
    • 100
      g sýr nejlépe uzený
    • 2
      ks rozšlehané vejce
    • 2
      lžíce škrobová moučka
    • 2
      lžička mletá paprika nebo grilovací koření bez soli
    • 3
      stroužek česnek
    • drcený kmín dle chuti, není nutný
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej na smažení
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Uvařené brambory, česnek, sýr a uzeniné(uzeninu) nastrouháme(prolisujeme, pomeleme, rozmixujeme) a dáme do mísy. Přidáme vejce, papriku, škrobovou moučku(Solamyl), kmín, sůl dle chuti a dobře propracujeme. Pak přidáváme mouku, kterou vpracujeme do bramborové směsi dle potřeby - hustoty těsta.
2
Ze směsi na pomoučněném stole vyválíme válečky silné asi jako malíček a stočíme je na způsob vinné klobásy. Pokud se bojíme rozmotání můžeme je propíchnout špejlí(není nutné). Vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova z obou stran. Přebytečný tuk necháme okapat na ubrousku. Podáváme se zeleninovým salátem nebo čerstvou zeleninou. Nejlepší jsou teplé, ale ani vychladlé dlouho nevydrží.
3
Podávat můžeme jako hlavní chod nebo jako chuťovku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Anglické zapékané klobásy

Anglické zapékané klobásy

Jednohubky z vinné klobásy

Jednohubky z vinné klobásy

Klobásy v peřince

Klobásy v peřince

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vyhnálková | 26. 4. 2016 09:46

    Skvělé!!!!!! Nejen že jsem upotřebila brambory od oběda, ale i víkendové zbytky z lednice na skvělou večeři <:-) <:-) <:-) <:-) <:-)

  • Sabina | 7. 4. 2015 19:58

    Nestačila jsem smažit jak byly dobrý.

  • Mirka Čechová | 24. 1. 2014 21:22

    Recept se mi líbil, zkusila jsem a nelituji. Příště budou z celého udaného množství, abychom ochutnali aj studené.

  • Melicharová | 11. 9. 2013 18:28

    Výborné :-P ! A jak už bylo napsáno, recept nabízí dost prostoru k improvizaci. Nemusí se ani motat, šištičky jsou taky fajn a jde to rychle.

  • Titlová | 24. 2. 2013 17:33

    S bramborovou kaší byly výborné :D !

  • Domča | 12. 9. 2012 10:33

    fakt dobrý :-P

  • Jounová | 20. 4. 2012 12:21

    S receptem se dá dobře pracovat, může se něco přidat, něco ubrat a vždycky je u nás zaručený úspěch.

  • Bohdana | 7. 2. 2012 14:14

    Klobásy, pokud se jim tak dá říkat, jsou výborné! Děkuji :-*

  • RauM
    RauM | 4. 2. 2012 09:59

    tak tohle určitě vyzkouším, JIří,chlebové bramboráky neměly chybu, počítám, že u tohoto jídla mne opět nezklamete ;-)

  • ludekstanek | 2. 2. 2012 20:14

    super,jsem bramborový-super

  • Petra Sýkorová | 1. 2. 2012 18:13

    Koupila a uvařila jsem nasládlé brambory, samosebou chuť nic moc. Jako správná hospodyňka jsem je nechtěla vyhodit a tak jsem zkusila tyhle klobásy. Trochu jsem improvizovala, uzené doma nebylo, jen kousek tvrdého salámu a plátkový sýr. Dohromady s kořením a česnekem to bylo to nejvíc co jsem mohla z namrzlých brambor dostat a přešel mě i vztek za vyhozené peníze. Dělala jsem jen takové šulánky a snědly se okamžitě. Díky, Petra.

  • MartikK
    MartikK | 31. 1. 2012 16:51

    Moc dobré, vařila jsem z poloviční dávky (cca 12 klobásek) a jen se po nich zaprášilo. Pokud použijete uzeninu, doporučuji zvolit nějakou s výraznější chutí, a sýrem také nešetřit.

  • Hana Jakubcová | 5. 1. 2012 07:35

    Výborné! Studené jsem je neochutnala, protože z nich nezbylo ani ťuk. Při smažení držely pohromadě dobře. Až budu dělat příště zkusím do části těsta přidat špetku muškátového oříšku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová Jednohubky Brambory Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Chuťovky Uzené Z brambor Ze sýra Slané Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Smažení Vaření Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Drcený kmín Hladká mouka Hrubá mouka Mletá paprika Olej Pepř mletý Rozšlehané vejce Škrobová moučka Sůl Sýr Uzené maso Vařené brambory
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná kuřecí prsa

Plněná kuřecí prsa

Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

Jablíčka v županu II.

Jablíčka v županu II.

Jednoduchá polévka z červené čočky pro děti i dospělé

Jednoduchá polévka z červené čočky…

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Česneková pomazánka s mascarpone

Česneková pomazánka s mascarpone

Zapečený lilek s tuňákem

Zapečený lilek s tuňákem

Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

Citronový nebo pomerančový krém -…

Italské Tiramisu (Florencie)

Italské Tiramisu (Florencie)

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

33
Babiččiny halušky
Babiččiny halušky
26
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
25
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Bramborové chipsy
Bramborové chipsy
Bramborové kapustičky (nejen) s uzeným masem
Bramborové kapustičky (nejen) s uzeným…
Bramborové karbanátky III.
Bramborové karbanátky III.
Bramborové knedlíky
Bramborové knedlíky
Bramborové knedlíky
Bramborové knedlíky
Bramborové knedlíky
Bramborové knedlíky
  • Recepty.cz
  • Bramborové klobásy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact