• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bramborové klobásy
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové klobásy

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové klobásy
Bramborové klobásy
Bramborové klobásy
Bramborové klobásy
Bramborové klobásy
Bramborové klobásy
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g vařené brambory
    • 300
      g uzené maso nebo uzenina
    • 350
      g hrubá mouka dle hustoty těsta, cca
    • 100
      g sýr nejlépe uzený
    • 2
      ks rozšlehané vejce
    • 2
      lžíce škrobová moučka
    • 2
      lžička mletá paprika nebo grilovací koření bez soli
    • 3
      stroužek česnek
    • drcený kmín dle chuti, není nutný
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej na smažení
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Uvařené brambory, česnek, sýr a uzeniné(uzeninu) nastrouháme(prolisujeme, pomeleme, rozmixujeme) a dáme do mísy. Přidáme vejce, papriku, škrobovou moučku(Solamyl), kmín, sůl dle chuti a dobře propracujeme. Pak přidáváme mouku, kterou vpracujeme do bramborové směsi dle potřeby - hustoty těsta.
2
Ze směsi na pomoučněném stole vyválíme válečky silné asi jako malíček a stočíme je na způsob vinné klobásy. Pokud se bojíme rozmotání můžeme je propíchnout špejlí(není nutné). Vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova z obou stran. Přebytečný tuk necháme okapat na ubrousku. Podáváme se zeleninovým salátem nebo čerstvou zeleninou. Nejlepší jsou teplé, ale ani vychladlé dlouho nevydrží.
3
Podávat můžeme jako hlavní chod nebo jako chuťovku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Anglické zapékané klobásy

Anglické zapékané klobásy

Jednohubky z vinné klobásy

Jednohubky z vinné klobásy

Klobásy v peřince

Klobásy v peřince

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vyhnálková | 26. 4. 2016 09:46

    Skvělé!!!!!! Nejen že jsem upotřebila brambory od oběda, ale i víkendové zbytky z lednice na skvělou večeři <:-) <:-) <:-) <:-) <:-)

  • Sabina | 7. 4. 2015 19:58

    Nestačila jsem smažit jak byly dobrý.

  • Mirka Čechová | 24. 1. 2014 21:22

    Recept se mi líbil, zkusila jsem a nelituji. Příště budou z celého udaného množství, abychom ochutnali aj studené.

  • Melicharová | 11. 9. 2013 18:28

    Výborné :-P ! A jak už bylo napsáno, recept nabízí dost prostoru k improvizaci. Nemusí se ani motat, šištičky jsou taky fajn a jde to rychle.

  • Titlová | 24. 2. 2013 17:33

    S bramborovou kaší byly výborné :D !

  • Domča | 12. 9. 2012 10:33

    fakt dobrý :-P

  • Jounová | 20. 4. 2012 12:21

    S receptem se dá dobře pracovat, může se něco přidat, něco ubrat a vždycky je u nás zaručený úspěch.

  • Bohdana | 7. 2. 2012 14:14

    Klobásy, pokud se jim tak dá říkat, jsou výborné! Děkuji :-*

  • RauM
    RauM | 4. 2. 2012 09:59

    tak tohle určitě vyzkouším, JIří,chlebové bramboráky neměly chybu, počítám, že u tohoto jídla mne opět nezklamete ;-)

  • ludekstanek | 2. 2. 2012 20:14

    super,jsem bramborový-super

  • Petra Sýkorová | 1. 2. 2012 18:13

    Koupila a uvařila jsem nasládlé brambory, samosebou chuť nic moc. Jako správná hospodyňka jsem je nechtěla vyhodit a tak jsem zkusila tyhle klobásy. Trochu jsem improvizovala, uzené doma nebylo, jen kousek tvrdého salámu a plátkový sýr. Dohromady s kořením a česnekem to bylo to nejvíc co jsem mohla z namrzlých brambor dostat a přešel mě i vztek za vyhozené peníze. Dělala jsem jen takové šulánky a snědly se okamžitě. Díky, Petra.

  • MartikK
    MartikK | 31. 1. 2012 16:51

    Moc dobré, vařila jsem z poloviční dávky (cca 12 klobásek) a jen se po nich zaprášilo. Pokud použijete uzeninu, doporučuji zvolit nějakou s výraznější chutí, a sýrem také nešetřit.

  • Hana Jakubcová | 5. 1. 2012 07:35

    Výborné! Studené jsem je neochutnala, protože z nich nezbylo ani ťuk. Při smažení držely pohromadě dobře. Až budu dělat příště zkusím do části těsta přidat špetku muškátového oříšku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová Jednohubky Brambory Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Chuťovky Uzené Z brambor Ze sýra Slané Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Smažení Vaření Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Drcený kmín Hladká mouka Hrubá mouka Mletá paprika Olej Pepř mletý Rozšlehané vejce Škrobová moučka Sůl Sýr Uzené maso Vařené brambory
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Med ze sedmikrásek

Med ze sedmikrásek

Makovec bez vajec II.

Makovec bez vajec II.

Květákový nákyp

Květákový nákyp

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Těstíčko jako od vietnamců

Těstíčko jako od vietnamců

Kančí gulášek od Veru

Kančí gulášek od Veru

Pikantní špenátové rolky

Pikantní špenátové rolky

Tradiční jablečný koláč

Tradiční jablečný koláč

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

51
Biftek z kapra
Biftek z kapra
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Buchty (bulky) nejen se zelím -
Buchty (bulky) nejen se…
33
Nejlehčí pečené kuře a brambory
Nejlehčí pečené kuře a…
30
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz SLEDOVALI JSME ONLINE: Poslední mejdan pro Bartošku! Kdo pařil až do rána?

SLEDOVALI JSME ONLINE: Poslední mejdan pro Bartošku! Kdo pařil až do rána?

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

Další doporučené recepty:

Bramborové chipsy
Bramborové chipsy
Bramborové kapustičky (nejen) s uzeným masem
Bramborové kapustičky (nejen) s uzeným…
Bramborové karbanátky III.
Bramborové karbanátky III.
Bramborové knedlíky
Bramborové knedlíky
Bramborové knedlíky
Bramborové knedlíky
Bramborové knedlíky
Bramborové knedlíky
  • Recepty.cz
  • Bramborové klobásy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact