• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bramborové klobásy
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové klobásy

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové klobásy
Bramborové klobásy
Bramborové klobásy
Bramborové klobásy
Bramborové klobásy
Bramborové klobásy
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g vařené brambory
    • 300
      g uzené maso nebo uzenina
    • 350
      g hrubá mouka dle hustoty těsta, cca
    • 100
      g sýr nejlépe uzený
    • 2
      ks rozšlehané vejce
    • 2
      lžíce škrobová moučka
    • 2
      lžička mletá paprika nebo grilovací koření bez soli
    • 3
      stroužek česnek
    • drcený kmín dle chuti, není nutný
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej na smažení
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Uvařené brambory, česnek, sýr a uzeniné(uzeninu) nastrouháme(prolisujeme, pomeleme, rozmixujeme) a dáme do mísy. Přidáme vejce, papriku, škrobovou moučku(Solamyl), kmín, sůl dle chuti a dobře propracujeme. Pak přidáváme mouku, kterou vpracujeme do bramborové směsi dle potřeby - hustoty těsta.
2
Ze směsi na pomoučněném stole vyválíme válečky silné asi jako malíček a stočíme je na způsob vinné klobásy. Pokud se bojíme rozmotání můžeme je propíchnout špejlí(není nutné). Vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova z obou stran. Přebytečný tuk necháme okapat na ubrousku. Podáváme se zeleninovým salátem nebo čerstvou zeleninou. Nejlepší jsou teplé, ale ani vychladlé dlouho nevydrží.
3
Podávat můžeme jako hlavní chod nebo jako chuťovku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Anglické zapékané klobásy

Anglické zapékané klobásy

Jednohubky z vinné klobásy

Jednohubky z vinné klobásy

Klobásy v peřince

Klobásy v peřince

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vyhnálková | 26. 4. 2016 09:46

    Skvělé!!!!!! Nejen že jsem upotřebila brambory od oběda, ale i víkendové zbytky z lednice na skvělou večeři <:-) <:-) <:-) <:-) <:-)

  • Sabina | 7. 4. 2015 19:58

    Nestačila jsem smažit jak byly dobrý.

  • Mirka Čechová | 24. 1. 2014 21:22

    Recept se mi líbil, zkusila jsem a nelituji. Příště budou z celého udaného množství, abychom ochutnali aj studené.

  • Melicharová | 11. 9. 2013 18:28

    Výborné :-P ! A jak už bylo napsáno, recept nabízí dost prostoru k improvizaci. Nemusí se ani motat, šištičky jsou taky fajn a jde to rychle.

  • Titlová | 24. 2. 2013 17:33

    S bramborovou kaší byly výborné :D !

  • Domča | 12. 9. 2012 10:33

    fakt dobrý :-P

  • Jounová | 20. 4. 2012 12:21

    S receptem se dá dobře pracovat, může se něco přidat, něco ubrat a vždycky je u nás zaručený úspěch.

  • Bohdana | 7. 2. 2012 14:14

    Klobásy, pokud se jim tak dá říkat, jsou výborné! Děkuji :-*

  • RauM
    RauM | 4. 2. 2012 09:59

    tak tohle určitě vyzkouším, JIří,chlebové bramboráky neměly chybu, počítám, že u tohoto jídla mne opět nezklamete ;-)

  • ludekstanek | 2. 2. 2012 20:14

    super,jsem bramborový-super

  • Petra Sýkorová | 1. 2. 2012 18:13

    Koupila a uvařila jsem nasládlé brambory, samosebou chuť nic moc. Jako správná hospodyňka jsem je nechtěla vyhodit a tak jsem zkusila tyhle klobásy. Trochu jsem improvizovala, uzené doma nebylo, jen kousek tvrdého salámu a plátkový sýr. Dohromady s kořením a česnekem to bylo to nejvíc co jsem mohla z namrzlých brambor dostat a přešel mě i vztek za vyhozené peníze. Dělala jsem jen takové šulánky a snědly se okamžitě. Díky, Petra.

  • MartikK
    MartikK | 31. 1. 2012 16:51

    Moc dobré, vařila jsem z poloviční dávky (cca 12 klobásek) a jen se po nich zaprášilo. Pokud použijete uzeninu, doporučuji zvolit nějakou s výraznější chutí, a sýrem také nešetřit.

  • Hana Jakubcová | 5. 1. 2012 07:35

    Výborné! Studené jsem je neochutnala, protože z nich nezbylo ani ťuk. Při smažení držely pohromadě dobře. Až budu dělat příště zkusím do části těsta přidat špetku muškátového oříšku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová Jednohubky Brambory Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Chuťovky Uzené Z brambor Ze sýra Slané Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Smažení Vaření Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Drcený kmín Hladká mouka Hrubá mouka Mletá paprika Olej Pepř mletý Rozšlehané vejce Škrobová moučka Sůl Sýr Uzené maso Vařené brambory
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík jako od babičky

Králík jako od babičky

Kuřecí satay

Kuřecí satay

Salát z kysaného zelí III.

Salát z kysaného zelí III.

Jablečné řezy piškotové

Jablečné řezy piškotové

Drážďanský špaldový chleba

Drážďanský špaldový chleba

Brokolicový salát IV.

Brokolicový salát IV.

Bábovka s broskvemi

Bábovka s broskvemi

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Houskové uzenářské knedlíky

Houskové uzenářské knedlíky

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

75
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
59
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
54
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
47
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
31
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

Bramborové chipsy
Bramborové chipsy
Bramborové kapustičky (nejen) s uzeným masem
Bramborové kapustičky (nejen) s uzeným…
Bramborové karbanátky III.
Bramborové karbanátky III.
Bramborové knedlíky
Bramborové knedlíky
Bramborové knedlíky
Bramborové knedlíky
Bramborové knedlíky
Bramborové knedlíky
  • Recepty.cz
  • Bramborové klobásy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact