Vařené brambory hrubě nasekáme nebo rozšťoucháme, dáme do mísy, prosypeme solamylem a dobře promícháme. Přidáme vejce, smetanu, sůl, pepř. Dle vlastní chuti přidáme koření nebo bylinky společně s hrstí námi zvolené drobně pokrájené zeleniny nebo uzeniny (není nutná). Promícháme a ze směsi vykrajujeme lžící hrudky, kreré smažíme ve vyšší vrstvě oleje smažíme ze všech stran dozlatova, necháme okapat na ubrousku.
2
Podáváme jako chuťovku nebo přílohu nebo jako hlavní chod se zeleninovým salátem či bramborovou kaší.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Juli
|30. 11. 2016 18:52
Skvele!
Světlana
|16. 5. 2016 09:37
Vřele doporučuji, jsou totiž skvělý!
Jíťa
|20. 9. 2015 20:48
Taky je dělám a jdou na dračku. Říkám jim pusinky :-)
Zdenka Tichá
|9. 4. 2015 21:39
Skvělé :-P Uvnitř měkoučké a navrch křupavé, úplně jsme si je zamilovali <3
Viktorie Trňanová
|15. 1. 2015 18:35
Příchuť jsem zvolila se slaninou, česnekem a s uzenou paprikou. Hrudky byly velmi dobré a také bych je pro příště servírovala jen tak se zeleninou nebo třeba s ochuceným spakem, protože jsou dokonalé jako samostatná jednotka. Každopádně je to dobrý typ na zužitkování nedojedených brambor.
Eva
|27. 9. 2014 14:40
Výborné. Dovedla bych je sníst všechny sama :-P hlad měli všichni =-O .