Cuketu bez vnitřku nahrubo nastrouháme, přidáme nasekanou cibulku, rajčata, papriku, koření, rajčatový protlak, část oleje, vodu, nakrájené uzené na kostičky a to vše dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Poté odkryjeme a necháme dojít. Mezitím nakrájíme brambory (i se slupkou) na hranolky a uvaříme v osolené a okmínované vodě. Směs smícháme s brambory a našlehanými vejci, vsypeme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Zapékáme cca 15 minut (než se na vyčnívajících bramborách utvoří kůrčička), můžeme i grilovat...
Ahoj lidi, tak jsem dnes ráno koukl na recepty.cz, abych se nějak inspiroval a vyzkoušel jsem tenhle recept. Postupoval jsem dle receptu a myslím, že se zdařilo. Rodinka si pochutnala a zbylé víno posloužilo jako výtečné pití k obědu. Co více si přát. ;-)
No jo, ale kolik čeho? Takhle to není moc jasné :-\
Annalise
|23. 8. 2007 11:17
A co Vám na tom zůstává syrové? Výdyť vše tam dáváme již vařené či dušené - při tom zapékání záleží jen na vajíčku a kůrčičce brambor, která ani nemusí být...:-)
Pat a Mat
|18. 8. 2007 15:29
Víno nám zbylo, tak jsme ho vypili a teď tady do toho zapejkáme už 20 min a pořád je to syrový :-D
Annalise
|7. 8. 2007 13:28
V tom dušení...omlouvám se :) Lijeme ho tam společně s vodou.