:-) Dodržela jsem přesně návod. Pouze jsem zkoušela z poloviční dávky.To nic nemění na tom, že recept je v pohodě. Nelepí se těsto. Krásně se z něj tvoří i bochánky i válečky a pletou se housky. Vůbec není nutno podsypávat. nechala jsem dle rady kynoutna 3x - tedy v míse, pak na vále bochánky a následně upletené houstičky. Před pečením jsem pomašlovala rozšlehaným vejcem s rostlinným olejem. Posypala jsem semínky. hrubozrnnou solí. Pekla jsem na 220°C a 200°C v elektr. troubě na horkovzduch. Krásně nabyly na velikosti všechny kousky. A tak musím sem napsat hodnotící příspěvek, aby ten, kdo narazí na receptík, jako já, :-) aby se nebál tento použít. Samozřejmě, všechny ingredience jsem spojila, až byly chladné. Nic se nemůže pokazit. Po vytáhnutí z trouby jsem pokapala máslem. Je chutné. Po pravdě nejsou to housky jako z krámu. Ale víme, že tam nejsou z brambor. Dobrou chuť.
Do toho testa se musi zapracovat tolik mouky aby vubec nelepilo.
Brambory se musí nechat ÚPLNĚ vychladnout, jinak se těsto patlá, i když se přidává mouka...
Tak jsem to vařil a katastrofa z těsta vubec nešly dělat ty bochanky.
hladkou mouku
Prosím o upřesnění jakou mouku ?