• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Bramborové houstičky
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové houstičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové houstičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

30 porce
    • 800
      g brambory oloupané
    • 500
      ml mléko
    • 2
      balíček sušené droždí
    • 800
      g hladká mouka 700-800
    • olivový olej na potření
    • sůl hrubá na posypání
    • sezam na posypání

Postup přípravy receptu

1
Nakrájené brambory vložíme do mléka, osolíme a uvaříme do měkka. Uvařené brambory společně s mlékem rozšťoucháme na kaši a necháme vychladnout tak, abychom mohli rukama zpracovat těsto. Mouku smícháme s droždím a přidáme k tomu vychladlou bramborovou kaši. Zpracujeme v těsto a necháme 20 minut vykynout. Potom polévkovou lžící ukrajujeme kousky těsta, které tvarujeme jako malé bochánky a pokládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Lehce potřeme olivovým olejem a podle chuti posypeme hrubou solí a sezamem a opět houstičky necháme 20 minut kynout. Pečeme v dobře předehřáté troubě na 220 °C asi 25 minut do zlatova.
2
Tato dávka stačí asi na 30 houstiček (2 plechy). Houstičky jsou skvělá příloha ke grilovanému masu, salátům a chutnají skvěle i samotné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Majolkové houstičky

Majolkové houstičky

Domací houstičky

Domací houstičky

Oblíbené houstičky

Oblíbené houstičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anedzka | 23. 1. 2015 22:22

    :-) Dodržela jsem přesně návod. Pouze jsem zkoušela z poloviční dávky.To nic nemění na tom, že recept je v pohodě. Nelepí se těsto. Krásně se z něj tvoří i bochánky i válečky a pletou se housky. Vůbec není nutno podsypávat. nechala jsem dle rady kynoutna 3x - tedy v míse, pak na vále bochánky a následně upletené houstičky. Před pečením jsem pomašlovala rozšlehaným vejcem s rostlinným olejem. Posypala jsem semínky. hrubozrnnou solí. Pekla jsem na 220°C a 200°C v elektr. troubě na horkovzduch. Krásně nabyly na velikosti všechny kousky. A tak musím sem napsat hodnotící příspěvek, aby ten, kdo narazí na receptík, jako já, :-) aby se nebál tento použít. Samozřejmě, všechny ingredience jsem spojila, až byly chladné. Nic se nemůže pokazit. Po vytáhnutí z trouby jsem pokapala máslem. Je chutné. Po pravdě nejsou to housky jako z krámu. Ale víme, že tam nejsou z brambor. Dobrou chuť.

  • Lucie Kadera | 5. 10. 2011 14:20

    Do toho testa se musi zapracovat tolik mouky aby vubec nelepilo.

  • Marja Morevna | 1. 10. 2011 16:55

    Brambory se musí nechat ÚPLNĚ vychladnout, jinak se těsto patlá, i když se přidává mouka...

  • Pavel | 15. 6. 2011 15:47

    Tak jsem to vařil a katastrofa z těsta vubec nešly dělat ty bochanky.

  • Anonym | 22. 8. 2007 22:21

    hladkou mouku

  • Jitka Malinová | 21. 8. 2007 14:58

    Prosím o upřesnění jakou mouku ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Pokrmy Přílohy Z brambor Brambory Pečivo Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Mléko Olivový olej Sezam Sůl Sušené droždí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houby na smetaně

Houby na smetaně

Žloutkové penízky

Žloutkové penízky

Chlebová placka snadno a rychle

Chlebová placka snadno a rychle

Kávová poleva

Kávová poleva

Nastavovaná kaše

Nastavovaná kaše

Vepřovka z papiňáku

Vepřovka z papiňáku

Řezy Margot

Řezy Margot

Melounový salát

Melounový salát

Piškotová roláda podle Lidušky

Piškotová roláda podle Lidušky

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

215
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
134
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
133
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
114
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
59
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Nedělní Aha! 11.5.2025

Nedělní Aha! 11.5.2025

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Po dlouhých odkladech kvůli zdraví… Tereza Mašková se vdala!

Po dlouhých odkladech kvůli zdraví… Tereza Mašková se vdala!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

  • Recepty.cz
  • Bramborové houstičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact