Uvaříme brambory ve slupce a dáme vychladit. V míse utřeme droždí s cukrem, přidáme na jemno nastrouhané brambory, mouku, krupici, sůl, česnek, semínka, vejce a spojíme v těsto.
2
Těsto rozdělíme na 8 nebo 16 stejných dílů, vytvarujeme kuličky a ty necháme ještě aspoň 30 min kynout.
3
Před pečením ještě potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme lněnými semínky (nebo jinými dle chuti).
4
Pečeme na 180 stupnů asi 20minut, dle velikosti koulí.
5
Já dělala radši maličké, dělila jsem na 32 dílů, takže mám spíš placiččky než housky, ale zas mám poučení pro příště a syn tak akorát na pár kousnutí do ruky :o)
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Dudina
|16. 1. 2016 19:16
Na housticky mam zadelano a prave kynou. Musim reagovat na prispevek ohledne tekutin. Jsou to netradicni housky, proto radeji nasledujte recept. Brambory hodne poji a 2 vejce jsou take tekutina. Krasne se testo vymichalo. Kdybyste nasledovala recept, treba nebudou jen uchazejici, ale vyborne..
Jackie
|9. 6. 2013 11:51
Housky jsou moc dobré, dnes je budu dělat podruhé :-)
Irena
|14. 4. 2013 11:10
Neměla jsem odvahu vyzkoušet v původním znění. Mám věřit, že recept je v pořádku bez jakékoli tekutiny (mléko, voda) a tuku? Po přidání obojího, byl výsledek uspokojivý.
Housky se povedly skvěle a ještě lépe chutnaly! Z tohoto množství těsta jsem měla 10 velkých housek :-) Dávám 1!
Iva
|20. 5. 2012 12:16
Moc děkuju za recept, housky byly vynikající. Udělala jsem menší - 14 kousků, posypala jsem je sezamem. Dělala jsem několik druhů pomazánek, salát a bylo to skvělé. Všichni je baštily i samotné a nejlepší byly ty poslední, které jsem upekla víc. Návštěva si vyžádala recept. Děkuju .
Hanka
|15. 5. 2012 07:37
Včera jsem housky pekla a jsou výborné. Ani jsem je nemusela potírat vajíčkem a krásně se upekly. Právě je papám na snídani. Díky moc.