Do mísy nasypeme mouku s citronovou kůrou, cukry a solí, promícháme, uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zalijeme polovinou mléka a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme ostatní ingredience a vymícháme hladké, nelepivé těsto, které necháme v teple pod utěrkou nakynout. Po nakynutí těsto opět propracujeme, rozdělíme na stejně velké dílky, které plníme libovolnou náplní nebo můžeme plnit i ovocem, dobře uzavřeme, spojem pokládáme na olejem dobře vymazaný pekáček těsně vedle sebe. Necháme ještě krátce kynout, pak pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů dozlatova. Po vychladnutí buchty můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
2
Podáváme ke kávě nebo čaji, ale i jako sladký bezmasý hlavní chod.
Právě jsem dopekla dvojí dávku a chlap mi povídal,že můžu pomalu zadělat na další pekáč buchet,jak jsou dobré :-) .Jsou krásně nadýchané a těsto bylo jak peříčko.Pekla jsem cca 30-35 min při 170°C na horkovzduch.Recept ukládám a děkuji,buchty jsem nepekla už několik let,ale teď je budu dělat častěji.
Šárka Skokanová
|4. 3. 2015 13:09
Nechci se chlubit, ale měla jsem je lepší než moje mamka, která chválou nad buchtama nešetřila ani trochu. Díky moc za ně.