• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bramborové buchty - kynuté
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové buchty - kynuté

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 40
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové buchty - kynuté
Bramborové buchty - kynuté
Bramborové buchty - kynuté
Bramborové buchty - kynuté
Bramborové buchty - kynuté
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      lžička citronová kůra čerstvě nastrouhaná
    • 200
      g vařené brambory - jemně strouhané
    • 80
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 180
      ml mléko
    • 30
      g droždí
    • 100
      g máslo rozpuštěné
    • sůl na špičku nože
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 1
      ks vejce
  • Dále
    • maková náplň
    • tvarohová náplň
    • švestková povidla
    • marmeláda
    • moučkový cukr
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nasypeme mouku s citronovou kůrou, cukry a solí, promícháme, uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zalijeme polovinou mléka a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme ostatní ingredience a vymícháme hladké, nelepivé těsto, které necháme v teple pod utěrkou nakynout. Po nakynutí těsto opět propracujeme, rozdělíme na stejně velké dílky, které plníme libovolnou náplní nebo můžeme plnit i ovocem, dobře uzavřeme, spojem pokládáme na olejem dobře vymazaný pekáček těsně vedle sebe. Necháme ještě krátce kynout, pak pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů dozlatova. Po vychladnutí buchty můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
2
Podáváme ke kávě nebo čaji, ale i jako sladký bezmasý hlavní chod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Buchty kynuté

Buchty kynuté

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Tvarohové kynuté buchty

Tvarohové kynuté buchty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie Maxová | 5. 5. 2017 18:24

    Recept, respektive těsto a následně hotové buchty na mne udělaly velký dojem. Těsto hedvábné a buchty nadýchané, lepší jsem ještě nejedla.

  • Lenka | 24. 9. 2016 11:22

    Tohle jsou nejlepší buchty.

  • Edita | 8. 4. 2016 20:12

    Těsto jako za odměnu a buchty jako peříčko. Jsem fakt dobrá :-D

  • Uživatel (#70250) | 1. 10. 2015 15:16

    Právě jsem dopekla dvojí dávku a chlap mi povídal,že můžu pomalu zadělat na další pekáč buchet,jak jsou dobré :-) .Jsou krásně nadýchané a těsto bylo jak peříčko.Pekla jsem cca 30-35 min při 170°C na horkovzduch.Recept ukládám a děkuji,buchty jsem nepekla už několik let,ale teď je budu dělat častěji.

  • Šárka Skokanová | 4. 3. 2015 13:09

    Nechci se chlubit, ale měla jsem je lepší než moje mamka, která chválou nad buchtama nešetřila ani trochu. Díky moc za ně.

  • Harantová | 18. 10. 2014 17:15

    Perfektní těsto.Určitě u něj zůstanu.

  • A.Vomáčková | 17. 9. 2014 11:53

    Úžasné!!!!!!!!!Buchty jak z pohádky,jemné a nadýchané.Jiné snad už dělat nebudu,s těstem se pracovalo také moc dobře.

  • recepty73
    recepty73 | 24. 3. 2014 17:54

    ...30 gramů, já děkuji ;-)

  • Alasahová | 24. 3. 2014 17:34

    kolik toho droždí? děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Dezerty Sladká jídla Nejlepší dezerty Kynuté Chléb & placky Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Moučníky Ostatní Sladké Buchty Pečivo Z mouky/obilovin Bezmasá jídla Pečiva Dezerty Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pečení Děti Vegetariáni Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Maková náplň Marmeláda Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Sůl Švestková povidla Tvarohová náplň Vanilkový cukr Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Halušky se zelím

Halušky se zelím

Tvarohový koláč s citronem

Tvarohový koláč s citronem

Vajíčková pomazánka od Mariky

Vajíčková pomazánka od Mariky

Klasická vánoční štóla

Klasická vánoční štóla

Malinový dort - hit všech oslav

Malinový dort - hit všech oslav

Zapékaný pórek

Zapékaný pórek

Vepřová pečeně Robert

Vepřová pečeně Robert

Muffiny s čokoládou

Muffiny s čokoládou

Skořicové šneky

Skořicové šneky

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

34
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
18
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
17
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
16
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest
15
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Bramborová roláda s povidly
Bramborová roláda s povidly
Bramborová španělská tortilla
Bramborová španělská tortilla
Bramborová tortilla
Bramborová tortilla
Bramborové drbáky
Bramborové drbáky
Bramborové dukátky
Bramborové dukátky
Bramborové housky
Bramborové housky
  • Recepty.cz
  • Bramborové buchty - kynuté
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact