• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bramborové buchty - kynuté
Napište svůj komentář k receptu

Bramborové buchty - kynuté

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 40
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborové buchty - kynuté
Bramborové buchty - kynuté
Bramborové buchty - kynuté
Bramborové buchty - kynuté
Bramborové buchty - kynuté
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      lžička citronová kůra čerstvě nastrouhaná
    • 200
      g vařené brambory - jemně strouhané
    • 80
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 180
      ml mléko
    • 30
      g droždí
    • 100
      g máslo rozpuštěné
    • sůl na špičku nože
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 1
      ks vejce
  • Dále
    • maková náplň
    • tvarohová náplň
    • švestková povidla
    • marmeláda
    • moučkový cukr
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nasypeme mouku s citronovou kůrou, cukry a solí, promícháme, uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zalijeme polovinou mléka a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme ostatní ingredience a vymícháme hladké, nelepivé těsto, které necháme v teple pod utěrkou nakynout. Po nakynutí těsto opět propracujeme, rozdělíme na stejně velké dílky, které plníme libovolnou náplní nebo můžeme plnit i ovocem, dobře uzavřeme, spojem pokládáme na olejem dobře vymazaný pekáček těsně vedle sebe. Necháme ještě krátce kynout, pak pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů dozlatova. Po vychladnutí buchty můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
2
Podáváme ke kávě nebo čaji, ale i jako sladký bezmasý hlavní chod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Buchty kynuté

Buchty kynuté

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Tvarohové kynuté buchty

Tvarohové kynuté buchty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie Maxová | 5. 5. 2017 18:24

    Recept, respektive těsto a následně hotové buchty na mne udělaly velký dojem. Těsto hedvábné a buchty nadýchané, lepší jsem ještě nejedla.

  • Lenka | 24. 9. 2016 11:22

    Tohle jsou nejlepší buchty.

  • Edita | 8. 4. 2016 20:12

    Těsto jako za odměnu a buchty jako peříčko. Jsem fakt dobrá :-D

  • Uživatel (#70250) | 1. 10. 2015 15:16

    Právě jsem dopekla dvojí dávku a chlap mi povídal,že můžu pomalu zadělat na další pekáč buchet,jak jsou dobré :-) .Jsou krásně nadýchané a těsto bylo jak peříčko.Pekla jsem cca 30-35 min při 170°C na horkovzduch.Recept ukládám a děkuji,buchty jsem nepekla už několik let,ale teď je budu dělat častěji.

  • Šárka Skokanová | 4. 3. 2015 13:09

    Nechci se chlubit, ale měla jsem je lepší než moje mamka, která chválou nad buchtama nešetřila ani trochu. Díky moc za ně.

  • Harantová | 18. 10. 2014 17:15

    Perfektní těsto.Určitě u něj zůstanu.

  • A.Vomáčková | 17. 9. 2014 11:53

    Úžasné!!!!!!!!!Buchty jak z pohádky,jemné a nadýchané.Jiné snad už dělat nebudu,s těstem se pracovalo také moc dobře.

  • recepty73
    recepty73 | 24. 3. 2014 17:54

    ...30 gramů, já děkuji ;-)

  • Alasahová | 24. 3. 2014 17:34

    kolik toho droždí? děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Dezerty Sladká jídla Nejlepší dezerty Kynuté Chléb & placky Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Moučníky Ostatní Sladké Buchty Pečivo Z mouky/obilovin Bezmasá jídla Pečiva Dezerty Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pečení Děti Vegetariáni Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Maková náplň Marmeláda Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Sůl Švestková povidla Tvarohová náplň Vanilkový cukr Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňáková pomazánka light

Tuňáková pomazánka light

Karbanátky z ovesných vloček

Karbanátky z ovesných vloček

Pudinkový dort z listového těsta a jablky

Pudinkový dort z listového těsta a…

Kokosový dort

Kokosový dort

Jahodový dort s tvarohem a želé

Jahodový dort s tvarohem a želé

Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Babiččina zbojnická pečeně

Babiččina zbojnická pečeně

Jogurtový tropik dort - nepečený

Jogurtový tropik dort - nepečený

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

146
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
125
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
80
Jednoduchý salát z červené řepy
Jednoduchý salát z…
45
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové…
30
Rarášci z tarhoni
Rarášci z tarhoni

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Velký slib Billa Gatese (69): Všechno jmění rozdám!

Velký slib Billa Gatese (69): Všechno jmění rozdám!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Bramborová roláda s povidly
Bramborová roláda s povidly
Bramborová španělská tortilla
Bramborová španělská tortilla
Bramborová tortilla
Bramborová tortilla
Bramborové drbáky
Bramborové drbáky
Bramborové dukátky
Bramborové dukátky
Bramborové housky
Bramborové housky
  • Recepty.cz
  • Bramborové buchty - kynuté
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact