Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Umeleme nebo nastrouháme, přidáme sůl, vejce, krupici, solamyl a vypracujeme těsto. Pokud je těsto řídké přidáme trochu Solamylu.
2
Připravíme si náplň. Rozmícháme povidla a zahustíme pomletými piškoty nebo nastrouhaným perníkem.
3
Těsto rozdělíme na tři díly a postupně vyválíme pláty, které potřeme připravenou náplní. Opatrně, ale pevně stočíme do rolády, konce stlačíme k sobě, aby se neotevřely.
4
Rolády vložíme do vroucí osolené vody, po chvíli pomocí vařečky odlepíme ode dna, vaříme 15 – 20 minut. Opatrně vyjmeme a ostrým nožem nakrájíme.
5
Podáváme posypané mletým mákem s cukrem a poléváme rozpuštěným máslem. Zdobíme krémovou smetanou a mátou.