Vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl, solamyl, na jedno kilo brambor asi 2 utřené stroužky česneku, špetka majoránky a zelené petrželky asi 100 g vyškvařené slaniny, ale bez tuku, hrubé mouky podle potřeby. Vypracujeme těsto, které rozdělíme tak, abychom udělali stejné válečky.
2
Z každé části rozválíme plát, na který položíme plátky měkkého salámu a zarolujeme jako roládu. Váleček zabalíme do utěrky na obou stranách zavážeme a dáme vařit do vroucí vody asi na 25-30 minut. Velice dobrá příloha.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
gábina 1
|5. 2. 2006 05:00
také to vyskouším,díky za nápad
marie krejzarova
|3. 2. 2006 16:07
Dělám něco podobného.Bramborové těsto rozválím na placku,umelu uzené maso podusím ho na cibuli přidám porek a harmoniji chuti.Pevně zabalím jako roládu,uvařím a krájím na kolečka,polívám sýrovou omáčkou.
Jaroslava Oumarová
|3. 2. 2006 11:55
Jednou jsem něco podobného dělala, náplň tvořilo mleté pečené maso, které mi zbylo, uvařené a nakrájené na plátky jsem posypala smaženou cibulkou a bylo to moc dobré:-). K tomu kyselé zelí.