Jemně nastrouhané brambory utřeme se sýrem a nastrouhaným žloutkem. Přidáme česnek, na jemno nasekanou pažitku, zředíme mlékem nebo smetanou. Dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem
výborná pomazánka, rychlá, chuťově dobrá. CHutnala celé rodině i návštěvě... A všichni chvíli přemýšleli, z čeho že to je, brambory nenapadly nikoho, a všichni pak, když jsem jim to řekla, na to "a jo vlastně"
Díky za rozšíření stálého jídelníčku. Už vím, co s bramborami, zbylými od oběda :D
Neotřelá kombinace a skvělá inspirace na svačinu. Jen asi česnek nahradím nějakýma bylinkama, abych to bez výčitek svědomí mohla dát i dvouletému synkovi - možná zrovna bazalku jak píše Barbara.
. A taky to bude super využití brambor zbylých od jídla :-)
Nedalo mi to a tuto zajímavou kombinaci jsem vyzkoušela.Přidala jsem jemně nasekaný porek a podavala s celozrnným pečivem. Velmi chutné
Anonym
|21. 3. 2008 22:19
ten vařenej žloutek snad není nutné strouhat,když se to pam míchá dohlomady
jana repkova
|5. 12. 2007 14:18
du to zkusit uvidime
Tereza Samiecova
|6. 11. 2007 17:12
vynikající, jen česneku bych ubrala-ale to uz zalezi na vkusu
Barbara Tilzová
|24. 11. 2006 10:17
Je moc výborná,a přidala bych bazalku .
M.D.
|12. 9. 2006 13:44
Je opravdu dobrá.
M. T.
|25. 3. 2006 20:04
Zní to dobře, hned to jdu zkusit 8)
Denisa Moravcová
|23. 3. 2006 14:15
je to rychlí a velmi dobrý recept na pomazánku
Tom Kunes
|18. 9. 2004 15:42
Jednoduchá a rychlá příprava receptu. Pomazánka je velmi chutná a česnek ji dodává zvláštní chuť. Místo pažitky můžete přidat pórek, který spestřuje pomazánku lahodnou příchutí. Ideální chuťovka pro nečekanou návštěvu.
Anonym
|8. 4. 2004 12:10
Rychlá a dobrá pomazánka. Chlenbíčky jsou vlhké a neokorávají. :o)))