Vodu osolíme, přidáme kmín a vložíme oloupané, na kostky nakrájené brambory, předem namočené sušené houby a vaříme. Z másla mouky připravíme světlou jíšku, postupně ji zředíme syrovátkou, dobře rozšleháme a přidáme k vařeným bramborám.
2
Ochutíme sekanou petrželkou, pažitkou nebo koprem a do hotové polévky vložíme na kolečka nakrájená, uvařená vejce.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
olina
|10. 1. 2014 18:05
Vyzkoušela jsem a doporučuji, syrovátku jsem získala z jogurtu, podle receptu na výrobu žervé.
Je to jednoduchý recept, kde se smíchá jeden velký jogurt, třeba selský, s polovinou šlehačky, směs se osolí a nechá se odkapat v plátýnku asi po dobu 12 hod., podle toho, jak hustý sýr požadujete.
Marta Kracíková
|6. 5. 2009 14:20
Výborné!! Dostala jsem od souseda čerstvou syrovátku a tak jsem tento recept vyzkoušela - jen jsem přidala kelímek smetany - a moc nám chutnalo