• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bramborová polévka s fazolemi - jíšková
Napište svůj komentář k receptu

Bramborová polévka s fazolemi - jíšková

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborová polévka s fazolemi - jíšková
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 250
      g brambory
    • 250
      g fazole ve slaném nálevu - okapané
    • 20
      g máslo
    • 1
      lžíce olej
    • 2
      lžíce hladká mouka plnější
    • 900
      ml voda 750 -
    • sůl
    • cukr krupice dle chuti (20 g), není nutný
    • ocet dle chuti
    • 200
      ml zakysaná smetana - kelímek
    • 3
      lžíce kopr nebo jiné čerstvé bylinky čerstvě nasekané, cca 2 -

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravíme jíšku. Olej s máslem rozpustíme, zaprášíme moukou (2 plnější lžíce) a osmažíme světle růžovou jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme vodou. Přidáme pokrájené brambory, osolíme a vaříme doměkka. Pak přidáme nasekaný kopr, okapané fazole a jen krátce povaříme. Dochutíme cukrem, octem, solí dle vlastní chuti a odstavíme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu, kterou jsme nechali zahřát na pokojovou teplotu a již nevaříme.
2
Na talíři můžeme polévku dozdobit snítkou kopru nebo kouskem vejce uvařeného natvrdo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchá jíšková polévka z kapusty

Jednoduchá jíšková polévka z kapusty

Jíšková pórková polévka

Jíšková pórková polévka

Jíšková špenátová polévka se slaninou a vejcem

Jíšková špenátová polévka se slaninou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea | 27. 11. 2016 18:15

    Polévka je výborná, trochu mi připomíná kulajdu :-)

  • Zuzi cz | 19. 3. 2016 16:58

    Byla to neskutečná dobrota!! Taky moc děkuji za recept.

  • Renča | 29. 1. 2016 08:35

    Dá se říct o polévce, že to je nebe v puse? Tahle tedy stopro jo, je fakt luxusní <3

  • Holčáková Marie | 1. 4. 2015 06:20

    Přesně podle mých představ, snadná a výborná a učitě jsem jí včera nevařila naposledy. :-)

  • Nikola | 9. 7. 2014 11:51

    Polévka byla super a taky hodně rychlá, tu budu vařit. Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Brambory Luštěniny Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Polévky Z brambor Z mléka / sýra Z luštěnin Bezmasá jídla Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cukr krupice Fazole ve slaném nálevu Hladká mouka Kopr Máslo Ocet Olej Sůl Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Halušky se zelím II.

Halušky se zelím II.

Fazolky po staročesku

Fazolky po staročesku

Špenátová pomazánka

Špenátová pomazánka

Chutní šnečci

Chutní šnečci

Chléb skoro jako Šumava

Chléb skoro jako Šumava

Zapékaná zelenina

Zapékaná zelenina

Kuře po kreolsku

Kuře po kreolsku

Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku

Jehněčí kotletky & karotky na…

Celerová krémová polévka

Celerová krémová polévka

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

285
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
123
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
30
Zapečená brokolice s těstovinami
Zapečená brokolice s…
25
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
20
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Bramborová pizza s dvojím sýrem
Bramborová pizza s dvojím sýrem
Bramborová pizza s tuňákem
Bramborová pizza s tuňákem
Bramborová polévka bez hub
Bramborová polévka bez hub
Bramborová polévka s houbami a uzeninou
Bramborová polévka s houbami a uzeninou
Bramborová polévka s pohankou
Bramborová polévka s pohankou
Bramborová polévka zimní
Bramborová polévka zimní
  • Recepty.cz
  • Bramborová polévka s fazolemi - jíšková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact