Oloupané brambory nakrájíme na kolečka asi 2 mm silná. Na kostičky cibuli osmažíme dozlatova, přidáme sladkou a pálivou papriku, mleté maso a vše podusíme.
2
Do vychladlé směsi přidáme česnek rozetřený se solí, zelenou petrželku, nakrájený pórek a trochu pepře. Do zapékací mísy dáme vždy vrstvu syrových brambor a vrstvu masové směsi - poslední vrstvou budou brambory. Takto naplněnou mísu dáme péci do trouby.
3
Když jsou brambory měkké, zalijeme musaku těstíčkem a dozlatova zapečeme. Doporučuji při pečení občas stříknout na vrchní vrstvu brambor trošku vody, aby nevyschly.
4
Tato musaka je jedno z mých nejoblíbenějších jídel, je moc dobrá i druhý den ohřívaná. Posledních pár let dělám se sojovým masem místo mletého a je to také super.
Tento recept mám ozkoušený ..je to naprosto božská mňamka :-) Všem doporučuji
MildeSorte4
|12. 4. 2011 15:08
Plne súhlasím, výborný recept, aj keď sa svojou jednoduchosťou na prvý pohľad nezdá.
dasad .
|21. 6. 2009 19:41
velka dobrota, moc nam chutnalo, jenom misto klasicke zakysacky jsem pouzila ramu cremefine zakysanou, je husta a rostlina a manzel mel problemy s cholesterolem
KatkaR
|25. 4. 2007 11:45
Dobrota :-)
Věra V.
|21. 4. 2007 20:57
Moc dobré,bála jsem se, že to nebude chutnat.Ale bylo to výtečné.Dávám za 1
Anna
|21. 4. 2007 13:15
Jo moc dobrý jídlo, zkusila jsem ho na večeři a rodině chutnalo.
eli
|19. 4. 2007 09:45
Tak tohle pri nejblizsi prilezitosti vyzkousim, mame moc radi jakekoli zapekane brambory. Asi taky budu delat ze sojoveho masa, cervene moc nejime.