• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bramborová musaka
Napište svůj komentář k receptu

Bramborová musaka

autor: Markéta S.
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bramborová musaka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks pórek Větší
    • 1
      ks cibule Středně velká
    • tuk
    • 0,50
      kg brambory
    • 0,50
      kg mleté maso Napůl vepřové, napůl hovězí
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      lžička pálivá paprika
    • 4
      stroužek česnek 3-4
    • sůl
    • pepř mletý
    • petrželová nať
  • Na těstíčko
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory nakrájíme na kolečka asi 2 mm silná. Na kostičky cibuli osmažíme dozlatova, přidáme sladkou a pálivou papriku, mleté maso a vše podusíme.
2
Do vychladlé směsi přidáme česnek rozetřený se solí, zelenou petrželku, nakrájený pórek a trochu pepře. Do zapékací mísy dáme vždy vrstvu syrových brambor a vrstvu masové směsi - poslední vrstvou budou brambory. Takto naplněnou mísu dáme péci do trouby.
3
Když jsou brambory měkké, zalijeme musaku těstíčkem a dozlatova zapečeme. Doporučuji při pečení občas stříknout na vrchní vrstvu brambor trošku vody, aby nevyschly.
4
Tato musaka je jedno z mých nejoblíbenějších jídel, je moc dobrá i druhý den ohřívaná. Posledních pár let dělám se sojovým masem místo mletého a je to také super.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z cuket

Musaka z cuket

Musaka III.

Musaka III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 28. 5. 2013 19:13

    Tahle musaka nám moc nejela.

  • navia | 22. 4. 2013 18:59

    Brambory jsou předpokládám syrové.. :-)

  • Jitka | 13. 11. 2012 11:51

    Dneska jsem vyzkoušela a výborné ;-)

  • Petra | 24. 7. 2011 10:39

    Tento recept mám ozkoušený ..je to naprosto božská mňamka :-) Všem doporučuji

  • MildeSorte4 | 12. 4. 2011 15:08

    Plne súhlasím, výborný recept, aj keď sa svojou jednoduchosťou na prvý pohľad nezdá.

  • dasad . | 21. 6. 2009 19:41

    velka dobrota, moc nam chutnalo, jenom misto klasicke zakysacky jsem pouzila ramu cremefine zakysanou, je husta a rostlina a manzel mel problemy s cholesterolem

  • KatkaR | 25. 4. 2007 11:45

    Dobrota :-)

  • Věra V. | 21. 4. 2007 20:57

    Moc dobré,bála jsem se, že to nebude chutnat.Ale bylo to výtečné.Dávám za 1:)

  • Anna | 21. 4. 2007 13:15

    Jo moc dobrý jídlo, zkusila jsem ho na večeři a rodině chutnalo.

  • eli | 19. 4. 2007 09:45

    Tak tohle pri nejblizsi prilezitosti vyzkousim, mame moc radi jakekoli zapekane brambory. Asi taky budu delat ze sojoveho masa, cervene moc nejime.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí Karbanátky
Maso Hovězí Mleté Vepřové Oběd Večeře Pečení Řecko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Hladká mouka Mleté maso Pálivá paprika Paprika - sladká Pepř mletý Petrželová nať Pórek Sůl Tuk Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Brokolicová polévka II.

Brokolicová polévka II.

Fajnový mix na topinky a do salátů

Fajnový mix na topinky a do salátů

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí prsa

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí…

Buchta z mléka

Buchta z mléka

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Kávovo-ořechový dort (korpus) - dvoupatrový

Kávovo-ořechový dort (korpus) -…

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami
Kuskus se sušenými…
35
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
28
Makový (ořechový) závin od Lidušky
Makový (ořechový) závin…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Nečekané vyústění Naked Attraction: Pikantní pozvání do fetiš komunity!

Nečekané vyústění Naked Attraction: Pikantní pozvání do fetiš komunity!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Bramborová kaše s medvědím česnekem
Bramborová kaše s medvědím česnekem
Bramborová kaše z pečených brambor
Bramborová kaše z pečených brambor
Bramborová miska
Bramborová miska
Bramborová nádivka dle Zd. Trošky
Bramborová nádivka dle Zd. Trošky
Bramborová omeleta se šunkou a žampiony
Bramborová omeleta se šunkou a žampiony
Bramborová pánev
Bramborová pánev
  • Recepty.cz
  • Bramborová musaka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact