Dáme vařit brambory, přidáme sůl, kmín. Do druhého rendlíku dáme vařit pohanku. Brambory scedíme, rozmačkáme s mlékem a máslem, přidáme pohanku, vše smícháme. Na talíř servírujeme kaši přelitou osmaženou cibulkou, posypanou vrstvou nastrouhaného sýru, paprikou a já ještě přidávám vařenou brokolici.
2
Vřele doporučuji jako lehkou večeři, nebo rychlý a lehký oběd. Ač nevypadá recept nijak extra zajímavě, stojí za to.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
olga lisáková
|24. 1. 2007 15:40
Já jsem si podobně upravila "nastavenku". Používám pohanku lámanku, namísto mléka použiji vodu, ve které jsem vařila brambory, je potřeba slít je tak akorát a pak už jen dochucuji lisovaným česnekem, solí, majoránkou a mastím sádlem.
Renata Kolářová
|24. 1. 2007 12:53
Používám klasickou celou pohanku a dávám ji v poměru k bramborám 1.
Jana
|24. 1. 2007 12:03
Jaký druh pohanky používáte do kaše? Lze použít lámanku z pohanky?
Jana Z
|23. 1. 2007 10:07
Pohanka je móc zdravá a taky dobrá.Spolu s brambory a brokolicí, to tedy určitě zajímavé je.Díky, rozhodně zařazuji do zdravých receptů.