Mléko musí být co nejteplejší, se studeným mlékem je kaše mazlavá a ne nadýchaná.
Vynikající,také ji tak dělám a někdy tam dám nasekaná sušená rajčata :-)
Dnes jsem vyzkoušela tuhle dobrůtka a dostalajsem od rodinky pochvalu! :-) Recept hodotíme na jedničku!
Dnes jsme měli k arabskému kuřeti a byla moc dobrá. Změna od klasické bramborové kaše...1.
Nezbylo ani trosku.Vynikajici!!!!
Je to dobrota.
Pouzivam misto taveneho syra syr tvrdy, strouhany. Chutna nam v kasi vice a je to i cenove lacinejsi. Pokud mam k dispozici, nahrazuji cibuli cibulkou jarni a sama pro sebe si jeste primichavam kukuricku z plechovky.
Minulý týden jsem kaši vyzkoušela a nakonec skončila v koši... Nevím, kde jsem udělala chybu, ale vůbec mi to nechutnalo... :-(
Lákavý receptík, dnes to zkusím jako přílohu k uzenýmu, akorát nejsem milovnicí sýra, takže si jeho přítomnost v kaši ještě rozmyslím
Takto upravenou kaši jsem dělala i jedla poprvé. Hodnotím jednoznačně 1! Byla moc dobrá, ale abych se přiznala, to vlažné, natož studené mléko jsem neměla odvahu napoprvé dát:-)) Tak až ji budu dělat příště...
Jaroslavo, fakt je jak hedvábí zkuste. Šťouchám jí napřed šťouchadlem, pak dám máslo krátce rozšlehám a pak studené mléko.Jednu nevýhodu to má , musí se jíst hned, je teplá akorát na jídlo. Jako francouzské brambory , dřív se dělaly z vařených brambor a já je dělám ze syrových a jsou měké a křupavé no mňam.
To jsem teda jelen:-))) Mne maminka učila, že do kaše musí být mléko stejně horké jako brambory, jinak se z kaše stane obuvnické lepidlo.
Kaše je mňam,mňam. Zkuste malu obměnu, uvařit brambory ve slané vodě,slít,šlehačem vyšlehat s máslem a studeným mlékem. nakonec zašlehat jemně nastrouhaný sýr. Kaši dát do vypékacích misek navrh ještě nastrouhat sýr a krátce zapéci, jen co se sýr rozteče a trochu zezlatne.Maminka mě učila do kaše vlažné mléko, ale se studeným je jemnější. Zkuste a dejte vědět. říká se té kaši pohádka.
Je to báječné s uzenou krkovičkou a okurkou...
Kaše je opravdu fantastická,místo sýru jsem dala pomazánkové máslo a celá rodina si moc pochvalovala.
Je to vynikající ke kapustovým karbanátkům...
Nekřoupal by ani celý. Prakticky všechen se slije se s vodou.
Může to být dobrůtka, ráda bych přidala svoji poznámku-celý kmín nemám ráda, proto používám drcený, který jídlo krásně ovoní, ale "nekřoupe"mi mezi zuby :-)
Vyzkoušela jsem a opravdu moc moc dobré,doporučuji.
Bramborovou kaši ochucuji taveným sýrem už dlouho nebo místo másla dávám pomazánkové máslo.Obojí je přímo vynikající a dá se jíst i bez masa.Obzvláště když do toho přimíchán ještě na kostičky pokrájenou šunku.
kmínu se neděste, on se stejně potom slije s vodou :-))
Klasicka bramborova kase je u nas doma favoritni jidlo. Zkusim i tento zpusob i kdyz se priznam ze kombinace s kminem me trochu desi! Pak napisu jake byly ohlasy
velmi, velmi dobra....prave sme dojedli....mnam....
moc dobrý opravdu delikatesa